Image

Njega i česti problemi kod djece nakon proboja uha

Odluka je donesena - dijete mora probušiti uši. Obično roditeljima takva odluka nije jednostavna. A sve je prirodnija želja mame i tate da nauče nešto više o dječjim piercingima. Najveća briga je razdoblje nakon. Kako dijete može podnijeti posljedice mini operacije i kako mu pomoći, reći ćemo u ovom članku.

O dječjem piercingu

Liječnici nemaju konsenzus o piercingu uha u djetinjstvu. Postoje mnoga kompetentna i ne baš kompetentna mišljenja, prosudbe i hipoteze. Većina pedijatara sklona je vjerovanju da probijanje ušnih usnica djeteta neće nanijeti veliku štetu ako nema očitih kontraindikacija. Tu spadaju bolesti srca i krvotoka, mentalne bolesti i epilepsija, dijabetes melitus, kožni problemi, alergijske reakcije, problemi sa sluhom i vidom i imunodeficijencija.

Dermatolozi upozoravaju na mogućnost razvoja alergijske kontaktne reakcije na metale sadržane u nakitnim legurama. Refleksolozi kažu da probadanje uha može nanijeti nepopravljivu štetu djetetovom zdravlju, jer su najvažnije živčano aktivne točke koje reguliraju rad mnogih unutarnjih organa koncentrirane u ušnoj ušima.

Oftalmolozi traže da budu izuzetno oprezni, jer su neke točke na ušnoj šupljini odgovorne za oštrinu vida djeteta, a otolaringolozi upozoravaju na moguće probleme sa sluhom ako je beba imala određene uvjete za to prije punkcije.

Ne postoji suglasje o dobi u kojoj djetetu treba probušiti uši. Roditelji sami odlučuju kada će to učiniti. Većina liječnika kaže da je bolje ne dirati uši do treće godine života zbog slabe imunosti djeteta, zbog činjenice da će zbog mlade dobi dijete biti teško ozlijediti režnjeve slučajnim dodirom nakita.

Jedino u čemu se slažu svi liječnici je odgovor na pitanje je li moguće probušiti uši kod kuće. Ni u kojem se slučaju to ne može učiniti, jer je piercing manja kirurška intervencija, a svaku takvu intervenciju treba izvesti u sterilnim uvjetima kako ne bi zarazili dijete i izbjegli komplikacije.

Postoji širok izbor metoda za piercing uha u uredima i kozmetičkim klinikama. To su tradicionalni ubodi iglicama, bezkrvniji i bezbolniji, i što je najvažnije, brzi načini - proboji “pištoljem” i američkim jednokratnim uređajem “System 75”. Nema smisla djetetu probušiti uši ciganskom iglom namočenom u votki, uz rizik od infekcije rana, kao što je učinjeno prije nekoliko desetljeća..

Suvremene metode su manje traumatične, jer naušnica "klinčić", izrađena od posebne medicinske legure, također djeluje kao igla u procesu probijanja. Na taj način naušnica odmah završi u uhu i automatski se zatvori. Mnogo je teža i duža briga, što je preduvjet za uspješan završetak cijelog pothvata..

Kako se brinuti za probušene uši?

Nakon probijanja ušiju, specijalist koji je izveo pirsing obično roditeljima govori kako brinuti za rane tako da nastane pravilan i bezbolan tunel u uhu. Proces će zaista zahtijevati koncentraciju i obaveznu kontrolu odraslih osoba. To se prije svega odnosi na liječenje rana. Rukovati mjestima za probijanje treba svakodnevno, 3-4 puta dnevno. Postupak je najbolje provesti ujutro, na ručku i navečer..

Mama treba provoditi tretman samo čistim rukama. U ranu se unosi vodikov peroksid ili bilo koji drugi antiseptik "Miramistin", "Klorheksidin". Djeca ne bi trebala tretirati uši alkoholom ili otopinama koje sadrže alkohol..

Nakon ubrizgavanja antiseptika, naušnica se pažljivo napreduje napred-nazad ako ima ručku (takve naušnice se mogu umetnuti u uši probijene tradicionalnom ručnom metodom pomoću igle za probijanje). Ako se probijanje izvodilo modernim metodama - "pištolj" ili "Sustav 75", tada u uhu postoji "češanj". Nakon ubrizgavanja antiseptika lagano se pomiče naprijed-natrag i lagano pomiče u smjeru kazaljke na satu.

Neko vrijeme nakon probijanja ušiju trebalo bi doći do nekih promjena u djetetovom životu. Djevojku ne treba kupati prvih 5 dana nakon probijanja. Ovo se također odnosi na posjete kupaonici, sauni i bazenu. Nije potrebno voditi dijete u javni bazen prva 3-4 tjedna nakon probijanja. Patogene bakterije i virusi mogu ući u ranu vodom, a proizvodi kloriranja vode mogu uzrokovati ozbiljnu upalu. Prvih pet dana bolje je suzdržati se od pranja kose. U roku od mjesec dana ne plivajte u moru i rijeci.

Dok rupe u urinu liječe, pravilna njega kose je važna. Preporučljivo je da kosa ne dođe u dodir s ranama. Djevojka s kratkom frizurom ne treba se brinuti, ali ako su dlake duge, najbolje ih je stalno držati skupljene u visokoj frizuri - konjušnicu, bundu na stražnjoj strani glave, košulju s pigtailima. Pri češljanju kose treba biti jako oprezan, naušnica nije češljati.

Tjelesne aktivnosti i aktivnosti na otvorenom najbolje je ostaviti za kasnije. Tijekom trčanja, skakanje, bavljenje sportom, plesanje, znojenje se pojačava, a znoj (prilično kaustična tvar) uzrokuje dodatne upale kod neozdravljenih rana ušne školjke. Ako je dijete malo, bit će dovoljno teško osigurati da dijete olovkama ne dodiruje režnjeve ušiju, ali to se mora učiniti.

Bolje je ne dirati medicinske "klinčiće" i ne zamjenjivati ​​druge naušnice najmanje mjesec i pol.

Za to vrijeme, ako se pravilno zbrinu rane, rupe prestanu boljeti, iznutra su prekrivene epitelnim slojem, a prve naušnice možete promijeniti bez ikakvih drugih. Glavna stvar je da ovaj drugi nakit treba biti izrađen od kvalitetnog zlata bez nečistoća nikla, kako ne bi bio glomazan i težak te imao zgodan i pouzdan učvršćivač.

Psihološki je prilično teško ukloniti medicinske klinčiće koji su već postali uobičajeni u prvom mjesecu. Mama se već boji, jer se boji da neće moći umetnuti druge naušnice u uši i nanijeti kćeri jake bolove. Ako sve napravite pažljivo, dijete neće biti povrijeđeno. A klinčiće možete ukloniti na sljedeći način:

 • Pripremite vodikov peroksid i komad čiste gaze ili sterilni medicinski zavoj.
 • Operite ruke, počastite ih Miramistinom, stavite djetetovu glavu u krilo.
 • Jednom rukom uhvatite prednji dio naušnice, a drugom - kopčom "klinčića" i lagano započnite stegnuti kopču do ruba. Važno je da druga ruka u ovom trenutku čvrsto fiksira jezgru naušnice, tako da se ne pomiče u uhu i ne ozlijedi dijete.
 • Česta nesreća su čvrste kopče medicinskih "klinčića". Pripremite se za činjenicu da se ne daje lako, pogotovo jer se većina ovih naušnica pričvrsti s dva klika.
 • Iznenadni pokreti su zabranjeni. Samo glatki i pažljivi, ali odlučni pokreti. Važno je odvratiti pažnju djetetu, smiriti ga kako ne bi trzao glavu i odupirao se. Netačni pokreti mogu rezultirati osobnim ozljedama..
 • Nakon što je pričvršćivač uklonjen, morate okretnim potezom pažljivo ukloniti štapić "klinčića", podmazati prednju i stražnju stranu ušice hidrogen peroksidom i ostaviti dijete na miru 15-20 minuta.
 • Nakon tog vremena, režanj se ponovno podmazuje peroksidom, a s njim se tretiraju nove naušnice. Uz rub pramca, naušnice nježno probiju rupu i pažljivo umetnu luk u ušnu uš. Ako se istovremeno pojave kapljice sočne gnoj ili gnoj, to je u redu. Nakon uvoda, naušnice se pričvršćuju i ušna kapka se još jednom tretira antiseptikom.

Ako to ne možete sami, možete otići u kliniku ili ured gdje je obavljen pirsing, tamo će se ukloniti "klinčići" i djetetu unijeti nove naušnice. Obično se te usluge ne naplaćuju dodatno.

Moguće komplikacije

Obično nema negativnih posljedica za djetetovo probijanje uha, ako je majka sve radila odgovorno i korektno - odvela je kćer u dobru licenciranu kliniku, proboji su izvedeni u sterilnim uvjetima sterilnim instrumentima, a naknadna njega bila je ispravna i temeljita. Međutim, čak i uz pravilnu njegu, uši djeteta nakon punkcije ponekad se nabreknu. To ukazuje da se infekcija pridružila rani. Mala količina gnoja koja se oslobađa tijekom obrade ili tijekom pokreta naušnica u uhu ne bi trebala uzrokovati ozbiljnu zabrinutost. Dovoljno je nekoliko puta podmazati takvu ranu mazivom „Levomekol“ ili „Baneocin“.

Ako su uši loše trule, režnjevi na palpaciji izgledaju vrlo natečeni i bolni, ako je koža promijenila boju i postala ljubičasta ili sivkasta, svakako biste dijete trebali pokazati liječniku. Nakon probijanja uši temperatura ponekad poraste, kako narod kaže, "na živčanoj osnovi". Ali ako se temperatura ne povisi odmah nakon povratka iz ordinacije kozmetičara, već nakon nekoliko dana, na pozadini gnojenja, to također ukazuje ili na pripajanje bakterijskoj infekciji, ili na to da djetetovo tijelo „ne prihvaća“ strano tijelo i imunitet na sve načine odbija naušnice.

Ako je uho upaljeno, crvenilo, ali nema gnoja, to može ukazivati ​​na moguću alergijsku reakciju na neki sastojak legure iz koje se izrađuje nakit. Ignoriranje kontraindikacija koje su posljedica piercinga može dovesti do komplikacija ranjivog organa ili sustava tijela. Ako je dijete prije manipulacije patilo od otitisa, a roditelji su ga ipak odlučili narezati na uši, tada nije isključeno oštećenje sluha. Rane ne zarastaju dugo i mogu se vrlo upaliti u djece sa šećernom bolešću, s bolestima kardiovaskularnog sustava.

Oftalmolozi tvrde da pogrešna točka uboda, ako se pomakne prema obrazima, može dovesti do gubitka vida, pa čak i do razvoja glaukoma.

Na vjerojatnost komplikacija utječe doba godine. Ljeti, na vrućini, dijete se jače znoji, vani je prašnjavo, što povećava vjerojatnost suppuracije i upale. Zimi, dijete čeka još jednu nesreću - utjecaj hladnoće na probušene uši također nije najbolji način da utječe na zacjeljivanje rana. Uz to, u hladnoj sezoni djeca nose šešire, šalove i pulovere, mehanička ozljeda uha moguća je ako se naušnica prilijepi za odjeću.

Najbolje je ako proces rehabilitacije nakon piercinga padne u svibnju ili rujnu..

Kako pomoći djetetu?

Ako se pojave komplikacije, tada liječnik treba liječiti dijete. Neovlašteno davanje lijekova, posebno antibiotika, neprihvatljivo je. Sve što roditelji mogu učiniti je liječiti ranu antiseptikom bez alkohola i odvesti kćer pedijatru koji će odlučiti hoće li ukloniti naušnice i započeti hitno liječenje ili se djetetu može pomoći bez uklanjanja nakita iz urina.

Jednostavne sigurnosne mjere koje mogu poduzeti svi roditelji mogu pomoći u smanjenju vjerojatnosti negativnih komplikacija:

 • malo dijete ne može razumjeti cijelu vrijednost predmeta ubačenog u njegove uši, pa je potrebno pažljivo nadgledati da dijete ne pokušava ukloniti naušnice;
 • trebali biste kupiti naušnice s pouzdanom i jakom kopčom kako biste spriječili spontano otvaranje naušnica, jer ga malo dijete može progutati ili udisati;
 • nemojte kupiti dječje naušnice s privjescima i elementima šiljastog oblika, to će samo povećati vjerojatnost da će dijete uhvatiti naušnice na igrački ili nečem drugom, povući i ozbiljno ozlijediti ušnu uš dok se potpuno ne rastrga;
 • minđuše ne smiju sadržavati nikal, inače je vrlo vjerojatna alergijska reakcija.

O tome kada je bolje probušiti uši i kako se brinuti o njima, pogledajte sljedeći video.

medicinski promatrač, specijalista psihosomatike, majka 4 djece

Gurkajte i udarajte nakon proboja uha. Što učiniti?

Naš izbor

U pokušaju ovulacije: folikulometrija

Preporučeno od

Prvi znakovi trudnoće. Ankete.

Sofya Sokolova objavila je članak u Simptomi trudnoće, 13. rujna 2019. godine

Preporučeno od

Wobenzym povećava vjerojatnost začeća

Preporučeno od

Ginekološka masaža - fantastičan učinak?

Irina Shirokova objavila je članak u časopisu Gynecology, 19. rujna 2019. godine

Preporučeno od

AMG - anti-muller hormon

Sofya Sokolova objavila je članak u Analizi i anketama, 22. rujna 2019. godine

Preporučeno od

Popularne teme

Objavio: Murlenka
Napravljeno prije 18 sati

Objavio: Ekaterina 85
Napravljeno prije 21 sat

Objavio: Katosha
Napravljeno prije 23 sata

Objavio abyrvalg
Napravljeno prije 23 sata

Objavio: PoMiDoRk @
Napravljeno prije 47 minuta

Objavio: Bunny //
Napravljeno prije 22 sata

Objavio: Taia777
Napravljeno prije 18 sati

Objavio: Polika
Napravljeno prije 22 sata

Objavio: pea_90
Napravljeno prije 2 sata

Objavila: Natalya Bauer
Napravljeno prije 11 sati

O web mjestu

Brze veze

Popularne sekcije

Građa objavljena na našoj web stranici u informativne je svrhe i namijenjena je u obrazovne svrhe. Nemojte ih koristiti kao medicinski savjet. Utvrđivanje dijagnoze i odabir metoda liječenja ostaje isključivi prerogativ vašeg liječnika!

Ljepota je zahtijevala žrtvu: što učiniti ako dijete ima trule uši od naušnica?

Mnogi se roditelji ne mogu oduprijeti želji da im uljepšaju djecu i odvedu ih kozmetičarki na piercing uha..

Unatoč malo invazivnosti, postupak je cjelovita kirurška intervencija i može izazvati razne komplikacije.

Ako su uši od naušnica kod djeteta trule, vrijedi poduzeti odgovarajuće mjere kako bi se zaustavio upalni proces i izbjeglo njegovo širenje.

U kojoj je dobi bolje probušiti uši?

Psiholozi vjeruju da je bolje to učiniti u 1-1,5 godina, jer se u ovoj dobi dijete ne brine o mogućoj boli i posljedicama punkcije. Međutim, pedijatri imaju drugačije stajalište: savjetuju vam da probušite uši najranije od 8-11 godina.

Zašto se uši upale od naušnica?

Naušnice su odavno uvrštene u naš život, a mnogi roditelji ih od djetinjstva podučavaju svoje kćeri. Prije probijanja ušiju preporučuje se pronalazak stručnjaka stručne ili više medicinske spreme koji je svjestan lokacije živčanih pleksusa i biološki aktivnih točaka.

Važno je da roditelji tijekom postupka budu u uredu i nadgledaju radnike zaposlenika. Ako se ne pridržava pravila sterilnosti, vrijedno je napustiti usluge i potražiti drugog stručnjaka jer mu se uši najčešće nabijaju zbog kršenja sanitarnih standarda.

 • pojedinačna netolerancija na materijal od kojeg su izrađene naušnice;
 • nepravilno odabrani nakit, na primjer, težak ili štipanje ušne školjke;
 • nepravilno nošenje naušnica;
 • prodiranje vlage u svježu punkciju;
 • provođenje postupka sa smanjenim imunitetom (na primjer, tijekom bolesti).

Ponekad suppuracija počinje zbog unutarnjih čimbenika, tj. Zdravstvenih problema. Ako dijete odmah nakon punkcije uhvati virus ili prehladu, to može utjecati na brzinu ozdravljenja i izazvati razvoj upale. Stoga je tijekom razdoblja oporavka potrebno pratiti zdravlje kćeri i njezinu prehranu.

Moguće posljedice

Potrebno je pravodobno liječiti suppuration. Nepoštivanje ovog zahtjeva prepun je razvoja kroničnog upalnog procesa, pa čak i nekroze tkiva. Sve to može utjecati na osnovnu funkciju organa, što dovodi do oštećenja ili gubitka sluha. Druga moguća posljedica je stvaranje stožaca i keloidnih ožiljaka..

Što učiniti?

Ako su uši od naušnica kod djeteta trule, vrijedno je kontaktirati liječnika. Prije toga, možete samostalno obraditi režnjeve ljekarnama ili narodnim lijekovima.

Masti i otopine za liječenje urina

Uz upale i gnojne uši, rane se liječe lijekovima, otopinama koje možete koristiti:

Odabrani lijek nanosi se na pamučni jastučić i obriše ušnane kapke najmanje 2-3 puta dnevno. Važno je osigurati da otopina uđe u otvor. U suprotnom, liječenje će biti neučinkovito.

Kao alternativu rješenju možete koristiti:

 • Levomekol;
 • Solcoseryl;
 • Celestoderm;
 • Tetraciklin mast.

Prije nanošenja lijeka na uši, temeljito operite ruke i tretirajte punkciju otopinom vodikovog peroksida 3%. Navedena sredstva koriste se 1-2 puta dnevno do potpunog oporavka. Ako se stanje ne poboljša u roku od nekoliko dana, dijete trebate pokazati pedijatru.

Tradicionalna medicina

Po želji, terapija lijekovima može se nadopuniti uporabom narodnih lijekova:

 1. morska sol. Napunite spremnik s malom količinom tople kuhane vode, u njemu otopite nekoliko prstolova soli. Umočite režnjev u otopinu 5 minuta i nakon postupka, mazite uho čistim zavojem. Preporučuje se tretman soli dva puta dnevno tijekom tjedan dana, što duže je takva kupka, prije će doći do oporavka;
 2. aloe. Prerežite list aloe po dužini na 2 dijela, pričvrstite s obje strane na uho i fiksirajte trakom. Nakon 2 sata napravite novi oblog. Biljka brzo izvlači gnoj i ne pomaže ništa gore od lijekova;
 3. balzam od crnogorične smole. Pomiješajte crnogorični balzam s prethodno rastopljenim maslacem u omjeru 1: 1. Upotrijebite proizvod dva puta dnevno za liječenje upalanih punkcija;
 4. nevena. Uzmite 1 žlicu. l suhe cvjetove kalendule, prelijte čašu kipuće vode. Nakon sat vremena, kada je proizvod infuziran, procijedite ga i ohladite. Obrišite ušne kapke pamučnim jastučićem navlaženim otopinom najmanje 3 puta dnevno. Uz redovitu upotrebu, kalendula se nosi s uklanjanjem gnoja i zacjeljivanjem rana..

Što treba učiniti prije i nakon probijanja, tako da uši ne nabreknu?

Prije nego što probušite djetetove uši, obratite se pedijatru i provjerite da nema kontraindikacija. Riječ je o neurološkim poremećajima, predispoziciji za stvaranje keloidnih ožiljaka, dijabetes melitusa, reumatizma, oslabljenog imuniteta, ozljeda glave, patologija hrskavice i nosa, krvi i kožnih bolesti.

Sljedeće preporuke pomoći će izbjeći razvoj komplikacija nakon proboja uha:

 1. prve naušnice trebaju biti od plemenitog metala: zlato, srebro, medicinska legura;
 2. u prva 3 dana nakon postupka morate odbiti plivati ​​u bazenima i otvorenim rezervoarima, posjetiti kupke i saune;
 3. ušna uš treba liječiti 2 tjedna 2 puta dnevno (ujutro, navečer). Da biste to učinili, možete koristiti klorheksidin i druge dezinfekcijske otopine navedene u prethodnom stavku. Proizvod se mora nanositi obilno tako da padne na mjesto uboda. Prije postupka, trebate oprati ruke sapunom kako biste izbjegli mikrobe i infekcije;
 4. tijekom obrade naušnice je potrebno pomicati i pomicati tako da se otopina ravnomjerno rasporedi u rani. Izuzetak je kada su naušnice fiksirane medicinskim ljepilom (dok se potpuno ne skine, nakit ne možete pomicati);
 5. dodatna obrada ušiju treba provesti nakon higijenskih postupaka (tuš, kupka), posjeta kupališnim kompleksima i bazenima, kupanju u otvorenoj vodi, sportovima, šetnji na ulici, kontaktu s raznim životinjama;
 6. pažljivo češljajte kosu tijekom razdoblja ozdravljenja kako ne biste dotakli naušnicu i ne ozlijedili meka tkiva. Preporučljivo je napraviti kratku frizuru ili, ako to nije moguće, prikupiti kosu u rep ili bagel. Vrijedno je upozoriti kćer da se pažljivo obuče i skine stvari preko glave;
 7. s razvojem nepoželjnih simptoma (bol, oticanje, crvenilo, pojava kvržice ili gnojni iscjedak) trebali biste dijete pokazati liječniku. Liječnik će procijeniti ozbiljnost situacije i reći vam što učiniti u ovom slučaju..

Videi sa sličnim sadržajem

Kada je bolje probiti dječje uši? Odgovor u videu:

U djetinjstvu se mijenja nakit preporučuje nakon 6 mjeseci. Za šest mjeseci tijelo se navikne na strane predmete, njihovu težinu i veličinu. Tijekom cijelog tog vremena, morate pratiti stanje mokraće, povremeno ih liječiti ljekarničkim ili kućnim lijekovima. To osigurava brzo zacjeljivanje punkcija i nema komplikacija..

Djetetove uši su probušene (24 fotografije): što učiniti ako gnijezde, kako se liječiti i kako se brinuti, koliko liječe

Djetetove uši nabubre nakon proboja: kako liječiti ranu, koliko dugo zarasta?

Prije nego što probušite djetetove uši, obratite se pedijatru i provjerite da nema kontraindikacija. Riječ je o neurološkim poremećajima, predispoziciji za stvaranje keloidnih ožiljaka, dijabetes melitusa, reumatizma, oslabljenog imuniteta, ozljeda glave, patologija hrskavice i nosa, krvi i kožnih bolesti.

Sljedeće preporuke pomoći će izbjeći razvoj komplikacija nakon proboja uha:

 1. prve naušnice trebaju biti od plemenitog metala: zlato, srebro, medicinska legura;
 2. u prva 3 dana nakon postupka morate odbiti plivati ​​u bazenima i otvorenim rezervoarima, posjetiti kupke i saune;
 3. ušna uš treba liječiti 2 tjedna 2 puta dnevno (ujutro, navečer). Da biste to učinili, možete koristiti klorheksidin i druge dezinfekcijske otopine navedene u prethodnom stavku. Proizvod se mora nanositi obilno tako da padne na mjesto uboda. Prije postupka, trebate oprati ruke sapunom kako biste izbjegli mikrobe i infekcije;
 4. tijekom obrade naušnice je potrebno pomicati i pomicati tako da se otopina ravnomjerno rasporedi u rani. Izuzetak je kada su naušnice fiksirane medicinskim ljepilom (dok se potpuno ne skine, nakit ne možete pomicati);
 5. dodatna obrada ušiju treba provesti nakon higijenskih postupaka (tuš, kupka), posjeta kupališnim kompleksima i bazenima, kupanju u otvorenoj vodi, sportovima, šetnji na ulici, kontaktu s raznim životinjama;
 6. pažljivo češljajte kosu tijekom razdoblja ozdravljenja kako ne biste dotakli naušnicu i ne ozlijedili meka tkiva. Preporučljivo je napraviti kratku frizuru ili, ako to nije moguće, prikupiti kosu u rep ili bagel. Vrijedno je upozoriti kćer da se pažljivo obuče i skine stvari preko glave;
 7. s razvojem nepoželjnih simptoma (bol, oticanje, crvenilo, pojava kvržice ili gnojni iscjedak) trebali biste dijete pokazati liječniku. Liječnik će procijeniti ozbiljnost situacije i reći vam što učiniti u ovom slučaju..

Svaka intervencija u organizam izvana ne prolazi bez traga. Pogotovo ako je to djetetovo tijelo. Probijanje u uhu svojevrsna je mini operacija. Samo ga osoba s medicinskim obrazovanjem treba provoditi. Ne vjerujte zdravlje svog djeteta prvom kozmetičkom radniku.

Ako se nakon punkcije rana nagne, najvjerojatnije se tijekom postupka ne poštuju sva pravila sterilnosti. Ovo je samo jedan od uzroka problema s probijenim režnjevima. Brojni su čimbenici koji doprinose dugoj zarastanju rane ušiju:

 1. Voda je dospjela u ranu. Nije uzalud stručnjaci upozoravaju da 2 dana ne treba vlažiti mjesto uboda.
 2. Nepravilna njega rana. Prilikom probijanja ušne kapke ne zaboravite paziti na nju. Posebna pažnja uključuje obradu mjesta punkcije antisepticima s potrebnom rotacijom naušnica. Ako je sve prepušteno slučajnosti, uši će dugo zacijeliti, a gnoj će se i dalje isticati.
 3. Ne postoji cirkulacija zraka između brave od naušnica i ušne kapke. Najčešće se ovaj problem javlja kod naušnica s klinčićem. Brava je previše tijesna za uho, zbog čega nastaje vlaga i dolazi do gnojnice. Zato se preporuča kupiti prve naušnice s klasičnom bravom s petljom. Oni su prikladniji za okretanje svakodnevno za liječenje uha.
 4. Metal naušnice nije prikladan za dijete. U salonima se probijanje naušnica izrađuje od medicinskih legura. Alergije na ovaj materijal su rijetke. Ako je nikal dio sastava, tada tijelo vjerojatno daje negativnu reakciju na njegovu prisutnost. Često mijenjanje "jednostavnih" naušnica u zlato rješava problem probijanja ušiju..

Naušnice s probijanjem najbolje je kupiti u specijaliziranom salonu izrađenom od posebne medicinske legure

Što učiniti ako je upala djeteta ušna školjka

Pažnja! Tekst u nastavku preuzet je iz besplatnog pristupa na pregled i može vam naštetiti ako upotrebljavate sve u nizu. Da biste izliječili upaljene uši od uboda, trebate koristiti gore opisane upute

Djeca imaju punkciju ušiju na tri različita načina, od kojih jedan odaberu roditelji. Nakon toga, tijekom tri dana, važna je kućna njega mjesta rane pomoću dezinfekcijskih sredstava. Ako se uho nakon proboja kod djeteta upali, tada su mjere prve pomoći sljedeće:

 1. Uz crvenilo i oticanje, režnjevi koriste slabu otopinu kalijevog permanganata. Nekoliko puta dnevno pere problematično područje pomičući naušnicu. Postupno, tumor umire. Ako je potrebno, koriste se antibakterijske masti: Celestoderm, Levomekol, tetraciklin mast. S jakom boli, djeci se daje ibuprofen ili paracetamol u odgovarajućoj dozi.
 2. S krvarenjem, koje traje nekoliko dana, pa čak i tjedana, vrijedi biti oprezan. Obično nakon probijanja istječe tekućina (protok krvi), a pojava krvi je moguća iz različitih razloga (jedan od njih je trauma žile prilikom proboja i razvoj hiperemije). Naušnica će se morati ukloniti, a rana tretirati antiseptikom.
 3. Pri suppuraciji pomaže liječenje problematičnog područja alkoholom ili vodikovim peroksidom. Celestoderm pomaže, cinkova mast. Sok od aloe, ulje čajevca, tinktura nevena, otopina morske soli pomažu u nacionalnom arsenalu.

Napomena: Ako se nakon 7-10 dana problem ne riješi i upala se nastavi razvijati, tada liječenje u kući treba zamijeniti terapijskim, posavjetujte se s liječnikom. Ponovljena punkcija dopuštena je samo nakon 2-3 mjeseca.

Kada se uho nakon uboda u djeteta upali, uzrok je često nedovoljna briga za ranu ili prerano prekidanje liječenja. Ako se ne poštuju higijenski postupci, pojavljuju se crvenilo, oticanje, gnojnica, groznica, češeri sa gnojnim ili krvavim sadržajem.

Ako se uho nakon proboja upali i tretman je ostavljen „za kasnije“, mogući su sljedeći uvjeti koji vam se mogu dogoditi jer je potrebno mnogo faktora, ali posljednja stavka na popisu je vrlo vjerojatna i često se dogodi

 • Nakon suppuration, tkanina ispada s naušnicom
 • Javlja se paraliza lica
 • Javlja se jaka alergijska reakcija.
 • Zglob je deformiran
 • Postoji benigni proces tumora
 • Upala limfnih čvorova

Da biste izbjegli ozbiljne posljedice, važno je imati ideju zašto je nastao upalni proces. Dijagnosticira i propisuje individualni tretman otolaringolog. U slučaju ozbiljnih problema s ušnom školjkom nakon piercinga, potrebno je isključiti samo-lijek kako ne bi zakomplicirali situaciju..

Naušnice su odavno uvrštene u naš život, a mnogi roditelji ih od djetinjstva podučavaju svoje kćeri. Prije probijanja ušiju preporučuje se pronalazak stručnjaka stručne ili više medicinske spreme koji je svjestan lokacije živčanih pleksusa i biološki aktivnih točaka.

Važno je da roditelji tijekom postupka budu u uredu i nadgledaju radnike zaposlenika. Ako se ne pridržava pravila sterilnosti, vrijedno je napustiti usluge i potražiti drugog stručnjaka jer mu se uši najčešće nabijaju zbog kršenja sanitarnih standarda.

 • pojedinačna netolerancija na materijal od kojeg su izrađene naušnice;
 • nepravilno odabrani nakit, na primjer, težak ili štipanje ušne školjke;
 • nepravilno nošenje naušnica;
 • prodiranje vlage u svježu punkciju;
 • provođenje postupka sa smanjenim imunitetom (na primjer, tijekom bolesti).

Ponekad suppuracija počinje zbog unutarnjih čimbenika, tj. Zdravstvenih problema. Ako dijete odmah nakon punkcije uhvati virus ili prehladu, to može utjecati na brzinu ozdravljenja i izazvati razvoj upale. Stoga je tijekom razdoblja oporavka potrebno pratiti zdravlje kćeri i njezinu prehranu.

Bolje je otići u kliniku za piercing uha u jesen ili u proljeće kada pokrivalo za glavu (zimi) ili visoka temperatura zraka (ljeto) neće ometati ozdravljenje..

Higijena tijekom postupka

Sam postupak piercinga zahtijeva ozbiljnu pripremu kako bi se izbjegle neugodne posljedice nakon proboja. Prije manipulacije, preporuča se posjetiti terapeuta, kako bi se procijenio opće stanje djeteta, i alergolog. On mora utvrditi prisutnost ili odsutnost alergije na nikal, što je dio gotovo cijelog nakita.

Izbor salona u kojem će se postupak provoditi treba shvatiti što je moguće ozbiljnije. Saznajte koji će instrument biti probijen.

Tihi jednokratni pištolj idealan je za malu djecu, a također jamči apsolutnu sterilnost kada se koristi.

Djevojčicama u školi i adolescenciji preporučuje se probijanje u visokokvalitetnom piercing salonu, gdje će se operacija izvoditi gotovo bezbolno posebnom iglom, kao na fotografiji.

Ako majstor slijedi sva pravila higijene, uši zarastaju dovoljno brzo i bez komplikacija. Pravila su jednostavna:

 • specijalist ima medicinsko obrazovanje;
 • radite samo s kirurškim rukavicama;
 • liječenje ušnih kapaka prije punkcije dezinficijensima.

Čimbenici u čijoj prisutnosti nije preporučljivo probijati djetetove uši:

 1. sklonost alergijama;
 2. bilo koje kožne bolesti, pa sve do ekcema i dermatitisa svih vrsta;
 3. bolesti povezane s cirkulacijskim sustavom;
 4. dijabetes;
 5. patologija endokrinog sustava;
 6. smanjen imunitet.

Pravilna njega

Kako se nakon probijanja uši režnja ne upali, potrebno je slijediti sve preporuke za njegu rane. Trebao bi ih dati glavni kozmetičar koji provodi ovu operaciju. Najčešće se za obradu propisuje vodikov peroksid, Miramistin, klorheksidin. Rjeđe se alkohol koristi kao antibakterijsko sredstvo..

Neposredno nakon postupka, uho se tretira proizvodom koji sadrži alkohol. Peroksid se koristi ako krv dolazi iz rane. Obrada se provodi prema sljedećim pravilima:

 1. Navlažite pamučni jastučić s klorheksidinom i bez skidanja naušnica obrišite prednji i stražnji dio režnja. Učinite to vrlo pažljivo - ne trljajte ranu i ne pritiskajte je.
 2. Prva 2 tjedna obrada se provodi do 4 puta dnevno, zatim se postupno smanjuje do 2 puta dnevno, ali nastavlja se i tijekom sljedećeg mjeseca.

Da biste ubrzali zacjeljivanje, ne koristite zelenku i jod, svakodnevno koristite peroksid ili alkohol. Ova se rana prekomjerno suši, ali ne zaraste.

Zacjeljivanje je dovoljno brzo ako je napravljen normalan proboj, naušnice su pravilno odabrane i pravilna njega je dovršena. Potonje se događa sljedećim redoslijedom:

 • U prvih nekoliko dana krv probija iz rane nakon punkcije, a postupno bol nakon oštećenja kože nestaje.
 • Pojava prozirnog saharoze ili bjelkastih iscjedaka, sličnih prljavštini i lijepljenju na naušnicu, u malim količinama u prvih nekoliko tjedana smatra se normalnim.
 • Ne bi trebalo biti manifestacija gnoja, bez bojenja. Ni bijela ni zelena niti crna!
 • Nakon što prođe mjesec dana, a oštećenja će se u potpunosti odgoditi, sama probijanje trebala bi izgledati kao da je napravljena davno prije.

Kako liječiti suppuration?

Prije liječenja suppuration potrebno je saznati uzrok njegove pojave. U tome samo liječnik može pomoći bilo kojoj mami. Metode liječenja također određuje specijalist. Ako uši trunu, možete koristiti ljekarne ili koristiti narodne lijekove.

Ako su uši trule neko vrijeme nakon uboda, tada za terapiju tradicionalno koristite vodikov peroksid u kombinaciji s jednom od sljedećih antibakterijskih masti.

Prije svega, tretirani režanj trebate obraditi vodikovim peroksidom. Međutim, nema potrebe za uklanjanjem naušnica. Nakon obrade, mast se polaže.

To može biti tetraciklin ili cinkova mast, Levomekol, Celestoderm.

Kada postoji blaga upala, možete koristiti provjerene narodne lijekove:

 • Aloe sok. List aloe treba prerezati na 2 polovice i nanijeti na upaljeni režanj. Zamjena listova svaka 2 sata.
 • Kupke s morskom soli. Za najbolje rezultate, potpuno spustite uho u slanoj vodi..
 • Tinktura nevena za podmazivanje urina koristi se kao zacjeljivanje rana i dezinficijens.

Tinktura nevena ima antiseptička i protuupalna svojstva, pa se koristi za zacjeljivanje rana i suppurations.

Hitno je konzultirati se s liječnikom ako je ušna uš postala svijetlo crvena, dijete se žali na bol u uhu, uska lopta je stegnuta na mjestu uboda, što uzrokuje nelagodu djeteta pri pritisku.

Ako je upala urina popraćena povećanjem limfnih čvorova, groznicom, gnojnim iscjedakom iz rane, ne odgađajte hitnu pomoć.

U ovom je slučaju očito da je zaražen cijeli organizam, a vrlo je važno spriječiti da virus uđe u mozak.

Negativne posljedice za dijete

Zanemarivanje rane koja dugo ne zaraste prijeti ozbiljnim komplikacijama. Upali režanj može uzrokovati mnoge tegobe: nekrozu tkiva, infekciju cijelog organizma, kroničnu upalu. Gubitak sluha nije neuobičajena. S lošim i dugotrajnim zacjeljivanjem, na mjestu uboda mogu se pojaviti keloidni ožiljci.

Neki stručnjaci vjeruju da je probijanje mokraće uzrok vida u ranoj dobi. Ne zaboravite na neurološke patologije, na primjer, zatezanje facijalnog živca.

Probadanje uha je ozbiljan korak koji zahtijeva pripremu. Samo pravilna njega pomoći će vam da nagradite dijete još većom ljepotom, a ne ružnim ožiljcima na mjestu neuspjelog probijanja.

Što učiniti ako se djetetove probušene uši gnušaju

Postoji mišljenje da što prije beba bude probušena ušima, lakši će postupak ići. Presuda je potpuno netočna i lišena svake logike. Mala djeca imaju veću vjerojatnost da će posegnuti za nepoznatim predmetom, počinju se koprcati naušnicama koje ne dopuštaju da se rana zacijeli, što rezultira da dugo zaraste, počinje bljesnuti i gnojiti se.

Pažnja! Proglašena je karantena u svijetu, karta virusne infekcije i smrtnosti s planeta, kao i nove informacije o simptomima, mogu se naći na poveznici Coronavirus COVID-19

Pirsing ušiju je pomalo bolan i neugodan postupak za dijete. Ranije je bilo modno probiti režanj samo za djevojčice, sada je naušnica u ušima dječaka postala modna.

Prvih nekoliko dana normalno je lagano oticanje i lagano crvenilo rana od uboda u ušnoj šupljini. Uostalom, dijete je imalo operaciju. Mali kroz probijanje uha - ova mala operacija.

Takav postupak treba provesti samo u specijaliziranoj ustanovi koja koristi sterilnu opremu. Mjesto probijanja mora se temeljito obraditi alkoholom ili nekim drugim dezinficijensom.

Piercer je dužan nositi masku i rukavice, koristiti alat dizajniran za probijanje ušiju djece. Ako se pažljivo pridržavaju svih uputa, komplikacije nakon postupka ne mogu nastati.

Što je dijete manje, to je opasniji razvoj bilo kojeg upalnog procesa. Ako dođe do suppuration, tada je infekcija dospjela u uho, a to može dovesti do komplikacija različite težine. Stupanj razvoja bolesti odredit će liječnik, on će propisati adekvatan tretman.

Ne odgađajte putovanje na kliniku, možda sredstva koja se koriste za liječenje rane nemaju odgovarajući učinak na upalne procese na mjestu uboda.

VAŽNO: Ako su se nakon proboja uši zarastile u roku od tjedan dana, ne biste trebali prestati brinuti se o njima. Preporuke majstora salona trebaju se pažljivo pridržavati cijeli mjesec.

Ne prebacujte svoju bebu u ruke laika. Kod kuće je teško ispuniti sve potrebne sanitarne uvjete. Kršenje pravila sterilnosti - glavni uzrok suppuration nakon piercinga uha.

Postoji još nekoliko osnovnih okolnosti koje uzrokuju razvoj upalnog procesa na mjestu uboda:

 • kontakt rane s vodom. Nakon piercinga zabranjeno je kupanje pod tušem, potrebno je sakriti uši od hladnoće i vjetra prva dva do tri tjedna;
 • prateće bolesti. Možda dijete ima krvnu bolest koja ne dopušta da se rana zacijeli normalno;
 • nedostatak odgovarajuće njege prvi put nakon punkcije;
 • individualna netolerancija na metalne naušnice;
 • naušnica od klinčića;
 • zarazne ili upalne bolesti djeteta prije posjeta salonu;
 • problemi s imunološkim sustavom;
 • u nekim slučajevima probušene uši gnojne zbog oštećenja posude.

Opće preporuke prije bušenja djetetovog uha

Nakon posjeta salonu, majstor preporučuje obraditi režanj s obje strane raznim antisepticima, kao i stalno pomicati naušnicu. Ako to ne učinite, na uhu će se pojaviti suppuration.

Pojedinačna netolerancija na metalne naušnice. To je prilično čest razlog. Upalni proces može započeti dugotrajnim punkcijama, ako promijenite naušnicu.

Čak i zlato može izazvati alergije. Srebro je strogo zabranjeno za upotrebu, jer jako oksidira i izaziva ozbiljne upale..

Prvi mjesec je odabir medicinskih čeličnih proizvoda - titana i teflona.

Karanfil naušnica. Ne preporučuje se upotreba ove vrste naušnica odmah nakon proboja uha. Reza jako stisne režanj, što otežava njegu mjesta uboda. Takvu naušnicu nije moguće pomaknuti i ukloniti stršići iz iscjedačke rane. Počinju se nakupljati na stražnjoj strani pretkonskog prostora, uzrokujući još veću upalu.

Svaka majka treba pažljivo pristupiti postupku piercinga uha. U prvih nekoliko dana morate jasno slijediti sve upute stručnjaka za njegu rana. Ne donosite piercing čak ni malo bolesnom djetetu, u ovom slučaju uši će zacijeliti vrlo dugo.

ZANIMLJIVOST: Dječji psiholozi smatraju da je do 10 mjeseci starosti najprikladnije za piercing uha. Dijete u ovom periodu još uvijek ne razumije strah i brzo zaboravlja na uzrokovanu bol.

Pravilna njega nakon probijanja

Odmah nakon posjeta salonu, mama bi se trebala brinuti o zaštiti dječjih ušiju od vjetra i kontakta sa hladnim zrakom. Stoga, čak i u toploj sezoni, vrijedi staviti poseban pleteni zavoj na glavu. Za djevojčice izrađene su u različitim bojama s raznim dodacima. Takvi preljevi štite ne samo od prirodnih uvjeta, već i od ulične prašine i prljavštine..

Kod kuće morate strogo slijediti sve upute stručnjaka za njegu rana. Obično se svode na preporuke za obradu ušnih kapka 2-3 puta dnevno vodikovim peroksidom ili razrijeđenim alkoholom.

Ako je uho upaljeno, potrebno ga je isprati slabom otopinom mangana. Mama ne bi trebala zaboraviti prije pomicati naušnicu danima i pažljivo ukloniti sve izlučevine iz nje. Ako se poduzmu sve mjere predostrožnosti i ponovo se pojavi suppuration, tada treba analizirati čimbenike koji mogu uzrokovati i eliminirati ih..

Ako se opazi snažan iscjedak s mjesta punkcije, vrijedi koristiti masti:

Često se propisuju u kozmetičkim salonima..

Kako liječiti uho za izlječenje kod djeteta

Ako je uho jako gnojno, opažen je izražen upalni proces, na dodir, čini se da se mjesto uboda očvrsnulo, ne biste trebali samostalno liječiti, morate odmah konzultirati liječnika. Ako infekcija dospije u ranu, dijete može imati groznicu.

Odgađanje posjeta liječniku može dovesti do ozbiljnih komplikacija. U djece su upalni procesi brži nego kod odraslih, pa čak i male upale rane mogu rezultirati ozbiljnim liječenjem.

U kompleksu liječenja liječnik može propisati sljedeće antibakterijske masti:

 • Levomekol;
 • Tetraciklin mast;
 • Celestoderm i drugi lijekovi.

Da bi smanjio bol, liječnik može propisati: nurofen (ibuprofen), panadol (paracetamol) i druge lijekove koji ne samo da anesteziraju, već i smanjuju temperaturu i upalu.

Tradicionalna medicina za liječenje ušnih kapaka nakon punkcije

Pored lijekova, posebno u početnoj fazi suppuracije, alternativne metode liječenja pomažu:

 • otopina morske soli;
 • kloramfenikol alkohol;
 • aloe;
 • ulje čajevca.

Otopina morske soli. Za 200 ml tople vode koristi se ¼ dio žličice soli. Rana se temeljito ispere fiziološkom otopinom nekoliko puta dnevno..

Levomicetinski alkohol. Pomoću pamučnog brisa namočenog u alkohol, mjesto uboda s obje strane temeljito se obriše. Rana se tretira dva do tri puta dnevno. Ne koristite alkohol za njegu svježe punkcije, jer rane zacjeljuju sporije.

Aloe. Listovi ove biljke prerezani su na pola, s flasterom pričvršćenim na upaljeno uho. Promijenite "zavoj" svaka dva sata.

Ulje čajevca. Ovim lijekom tradicionalne medicine treba postupati s oprezom, jer ima visoki rizik provociranja alergijske reakcije. Prije liječenja upaljene rane, nanesite ulje na djetetov zglob i pričekajte 30 minuta, ako nema iritacije ili crvenila, mjesto uboda se može tretirati.

Čitav postupak njege djetetovog uha provodi se samo čistim rukama. S jakim upalnim procesom, naušnicu treba ukloniti.

VAŽNO: Ako vam se čini da napravite nekoliko punkcija u predjelu zuba, trebali biste se posavjetovati sa refleksologom. Budući da je moguće dodirnuti točku odgovornu za rad određenog organa.

Kad ne biste trebali probušiti djetetove uši

Probušiti ili ne probiti djetetove uši u svakoj se obitelji odlučuje pojedinačno. Svaka bi majka trebala znati da postoji niz kontraindikacija u kojima se ovaj postupak strogo ne preporučuje:

 • ozbiljne bolesti kože (dermatitis, ekcem i drugi);
 • prisutnost bilo kakvih kroničnih bolesti (dijabetes, reumatizam i slične bolesti);
 • predispozicija za keloide, to jest abnormalni rast ožiljaka;
 • ranije je zabilježeno da čak i male ogrebotine i rane kod djeteta zacjeljuju duže vrijeme;
 • dva tjedna prije postupka dijete je pretrpjelo zaraznu bolest;
 • blizu datuma probijanja propisano je preventivno cjepivo;
 • ako dijete ne želi probušiti uši ili se ne osjeća dobro;
 • problemi s imunološkim sustavom.

Ako provedete postupak s ovim kontraindikacijama, rizik od razvoja komplikacija vrlo je visok. Ali čak i kad posjetite salon s apsolutno zdravim djetetom, morate biti spremni da se rana malo upali.

Moguće posljedice kod djeteta

Ako se uho duže vrijeme gnoji, najvjerojatnije je da se u ranu unese infekcija, mogu se razviti sljedeće komplikacije:

 • hiperemija;
 • povećanje tjelesne temperature;
 • oticanje i iscjedak;
 • kvrga.

Hiperemija. Ovo je preljev krvi oko punkcije. Na režnjevu se pojavljuje snažno crvenilo. Kao rezultat toga, poremećen je odljev krvi kroz žile. Ušće počinje boljeti i nateći.

Oteklina i pražnjenje. Prvi dan nakon punkcije, to je normalno. Ali ako oteklina potraje nekoliko dana - to je znak infekcije mjesta punkcije. S teškom infekcijom, edem se može proširiti na vrat. Pražnjenje se može pojaviti na mjestu uboda..

Ako su prozirni - to je normalno, jer izlazi limfna tekućina. Gnojni iscjedak zelene, smeđe boje s dodatkom krvi i neugodnog mirisa ukazuju na prisutnost infekcije.

Kvrga. Jaka brtva oko mjesta uboda s boli. Kada se pritisne, može se pustiti tekućina s dodatkom krvi. To ukazuje na prisutnost snažnog upalnog procesa kao posljedice ozljede plovila ili prisutnosti ozbiljne infekcije..

Razvoj patoloških procesa

Ako ne dajete ozbiljne nuspojave, moguć je razvoj sljedećih patoloških procesa:

 • formiranje keloida. Takvi ožiljci se praktički ne liječe;
 • ruptura tkiva (prolaps naušnice kao rezultat dugotrajne suppuracije);
 • paraliza lica;
 • pojava ozbiljne alergijske reakcije;
 • razvoj opasnih upalnih procesa;
 • privremeni gubitak sluha. Pseudo gubitak se događa kada koristite vrlo velike naušnice;
 • deformacija pretkonceta. Možda je njegovo izostavljanje ili širenje. Razlog je nepravilna punkcija hrskavice;
 • nastanak benignog tumora kao rezultat izloženosti infekciji. Liječenje se odvija samo operacijom.

Da biste spriječili takve komplikacije kod prvih znakova infekcije, trebali biste se posavjetovati sa stručnjakom. Odgoda liječenja može dovesti do ozbiljnih posljedica..

VAŽNO: Liječnici ne preporučuju probadanje ušiju djeci mlađoj od 6 mjeseci. To je zbog činjenice da dojenčad ima slabo razvijen imunološki sustav, pa stoga postoji visoki rizik od infekcije.

Vrijeme ozdravljenja mjesta uboda uvelike ovisi o dobi djeteta i stanju njegovog imunološkog sustava. U prosjeku ovo razdoblje ne bi smjelo prelaziti mjesec i pol.

Ako je do zarastanja došlo ranije, ne prekidajte postupak liječenja rana..

Vrlo često razdoblje preraslosti mjesta uboda ovisi o doba godine. Zimi proces traje duže, jer topli šešir neprestano vuče za zglob.

Kod vrlo male djece također se može primijetiti dulje zatezanje rana, jer se stalno navlače naušnicama i trude se prljavim rukama dodirnuti ranu. Što će mama pažljivije nadgledati higijenu rana, to će bolje ozdraviti.

Ako se roditelji nisu bojali mogućih komplikacija nakon probijanja ušne školjke, tada postupajte sa svom odgovornošću. Odaberite profesionalni salon i dobrog stručnjaka, slijedite sve njegove preporuke za njegu mjesta uboda. Tada ljepota vašeg djeteta neće zahtijevati nikakvu žrtvu od strane njegovog zdravlja.

Ljepota je zahtijevala žrtvu: što učiniti ako dijete ima trule uši od naušnica?

Mnogi se roditelji ne mogu oduprijeti želji da im uljepšaju djecu i odvedu ih kozmetičarki na piercing uha..

Unatoč malo invazivnosti, postupak je cjelovita kirurška intervencija i može izazvati razne komplikacije.

Ako su uši od naušnica kod djeteta trule, vrijedi poduzeti odgovarajuće mjere kako bi se zaustavio upalni proces i izbjeglo njegovo širenje.

Psiholozi vjeruju da je bolje to učiniti u 1-1,5 godina, jer se u ovoj dobi dijete ne brine o mogućoj boli i posljedicama punkcije. Međutim, pedijatri imaju drugačije stajalište: savjetuju vam da probušite uši najranije od 8-11 godina.

Zašto se uši upale od naušnica?

Naušnice su odavno uvrštene u naš život, a mnogi roditelji ih od djetinjstva podučavaju svoje kćeri. Prije probijanja ušiju preporučuje se pronalazak stručnjaka stručne ili više medicinske spreme koji je svjestan lokacije živčanih pleksusa i biološki aktivnih točaka.

Važno je da roditelji tijekom postupka budu u uredu i nadgledaju radnike zaposlenika. Ako se ne pridržava pravila sterilnosti, vrijedno je napustiti usluge i potražiti drugog stručnjaka jer mu se uši najčešće nabijaju zbog kršenja sanitarnih standarda.

Ostali razlozi zbog kojih se proboji mogu upaliti:

 • pojedinačna netolerancija na materijal od kojeg su izrađene naušnice;
 • nepravilno odabrani nakit, na primjer, težak ili štipanje ušne školjke;
 • nepravilno nošenje naušnica;
 • prodiranje vlage u svježu punkciju;
 • provođenje postupka sa smanjenim imunitetom (na primjer, tijekom bolesti).

Ponekad suppuracija počinje zbog unutarnjih čimbenika, tj. Zdravstvenih problema. Ako dijete odmah nakon punkcije uhvati virus ili prehladu, to može utjecati na brzinu ozdravljenja i izazvati razvoj upale. Stoga je tijekom razdoblja oporavka potrebno pratiti zdravlje kćeri i njezinu prehranu.

Bolje je otići u kliniku za piercing uha u jesen ili u proljeće kada pokrivalo za glavu (zimi) ili visoka temperatura zraka (ljeto) neće ometati ozdravljenje..

Moguće posljedice

Potrebno je pravodobno liječiti suppuration. Nepoštivanje ovog zahtjeva prepun je razvoja kroničnog upalnog procesa, pa čak i nekroze tkiva. Sve to može utjecati na osnovnu funkciju organa, što dovodi do oštećenja ili gubitka sluha. Druga moguća posljedica je stvaranje stožaca i keloidnih ožiljaka..

Što učiniti?

Ako su uši od naušnica kod djeteta trule, vrijedno je kontaktirati liječnika. Prije toga, možete samostalno obraditi režnjeve ljekarnama ili narodnim lijekovima.

Masti i otopine za liječenje urina

Uz upale i gnojne uši, rane se liječe lijekovima, otopinama koje možete koristiti:

Odabrani lijek nanosi se na pamučni jastučić i obriše ušnane kapke najmanje 2-3 puta dnevno. Važno je osigurati da otopina uđe u otvor. U suprotnom, liječenje će biti neučinkovito.

Kao alternativu rješenju možete koristiti:

 • Levomekol;
 • Solcoseryl;
 • Celestoderm;
 • Tetraciklin mast.

Prije nanošenja lijeka na uši, temeljito operite ruke i tretirajte punkciju otopinom vodikovog peroksida 3%. Navedena sredstva koriste se 1-2 puta dnevno do potpunog oporavka. Ako se stanje ne poboljša u roku od nekoliko dana, dijete trebate pokazati pedijatru.

Tradicionalna medicina

Po želji, terapija lijekovima može se nadopuniti uporabom narodnih lijekova:

 1. morska sol. Napunite spremnik s malom količinom tople kuhane vode, u njemu otopite nekoliko prstolova soli. Umočite režnjev u otopinu 5 minuta i nakon postupka, mazite uho čistim zavojem. Preporučuje se tretman soli dva puta dnevno tijekom tjedan dana, što duže je takva kupka, prije će doći do oporavka;
 2. aloe. Prerežite list aloe po dužini na 2 dijela, pričvrstite s obje strane na uho i fiksirajte trakom. Nakon 2 sata napravite novi oblog. Biljka brzo izvlači gnoj i ne pomaže ništa gore od lijekova;
 3. balzam od crnogorične smole. Pomiješajte crnogorični balzam s prethodno rastopljenim maslacem u omjeru 1: 1. Upotrijebite proizvod dva puta dnevno za liječenje upalanih punkcija;
 4. nevena. Uzmite 1 žlicu. l suhe cvjetove kalendule, prelijte čašu kipuće vode. Nakon sat vremena, kada je proizvod infuziran, procijedite ga i ohladite. Obrišite ušne kapke pamučnim jastučićem navlaženim otopinom najmanje 3 puta dnevno. Uz redovitu upotrebu, kalendula se nosi s uklanjanjem gnoja i zacjeljivanjem rana..

Alkoholne tinkture nisu prikladne za obradu urina. Sadrže etanol koji može sagorjeti tkivo..

Prije nego što probušite djetetove uši, obratite se pedijatru i provjerite da nema kontraindikacija. Riječ je o neurološkim poremećajima, predispoziciji za stvaranje keloidnih ožiljaka, dijabetes melitusa, reumatizma, oslabljenog imuniteta, ozljeda glave, patologija hrskavice i nosa, krvi i kožnih bolesti.

Sljedeće preporuke pomoći će izbjeći razvoj komplikacija nakon proboja uha:

 1. prve naušnice trebaju biti od plemenitog metala: zlato, srebro, medicinska legura;
 2. u prva 3 dana nakon postupka morate odbiti plivati ​​u bazenima i otvorenim rezervoarima, posjetiti kupke i saune;
 3. ušna uš treba liječiti 2 tjedna 2 puta dnevno (ujutro, navečer). Da biste to učinili, možete koristiti klorheksidin i druge dezinfekcijske otopine navedene u prethodnom stavku. Proizvod se mora nanositi obilno tako da padne na mjesto uboda. Prije postupka, trebate oprati ruke sapunom kako biste izbjegli mikrobe i infekcije;
 4. tijekom obrade naušnice je potrebno pomicati i pomicati tako da se otopina ravnomjerno rasporedi u rani. Izuzetak je kada su naušnice fiksirane medicinskim ljepilom (dok se potpuno ne skine, nakit ne možete pomicati);
 5. dodatna obrada ušiju treba provesti nakon higijenskih postupaka (tuš, kupka), posjeta kupališnim kompleksima i bazenima, kupanju u otvorenoj vodi, sportovima, šetnji na ulici, kontaktu s raznim životinjama;
 6. pažljivo češljajte kosu tijekom razdoblja ozdravljenja kako ne biste dotakli naušnicu i ne ozlijedili meka tkiva. Preporučljivo je napraviti kratku frizuru ili, ako to nije moguće, prikupiti kosu u rep ili bagel. Vrijedno je upozoriti kćer da se pažljivo obuče i skine stvari preko glave;
 7. s razvojem nepoželjnih simptoma (bol, oticanje, crvenilo, pojava kvržice ili gnojni iscjedak) trebali biste dijete pokazati liječniku. Liječnik će procijeniti ozbiljnost situacije i reći vam što učiniti u ovom slučaju..

Kada je bolje probiti dječje uši? Odgovor u videu:

U djetinjstvu se mijenja nakit preporučuje nakon 6 mjeseci. Za šest mjeseci tijelo se navikne na strane predmete, njihovu težinu i veličinu. Tijekom cijelog tog vremena, morate pratiti stanje mokraće, povremeno ih liječiti ljekarničkim ili kućnim lijekovima. To osigurava brzo zacjeljivanje punkcija i nema komplikacija..

Uši se nakupljaju nakon punkcije u djeteta: kako liječiti, ako se rana ne zaraste, što učiniti?

Pirsing ušiju važan je događaj u životu svake djevojke. Roditeljima ovaj postupak postavlja mnoga pitanja u vezi s najpovoljnijim vremenom za probijanje i naknadnu njegu dječjih ušiju. Postoje slučajevi kada se rana dugo ne zaraste, iz nje se oslobađa krv ili gnoj. Što učiniti u takvim situacijama, tako da se radost djeteta od prisutnosti nakita u ušima ne pokvari?

Kako probiti uši djece?

Tri suvremene metode piercinga uha su uporaba igle, System 75 i upotreba pištolja. Odaberite jedan od njih prvo posjetite liječnika koji će proučavati anatomiju djetetovog uha i značajke njegovog tijela.

Igle za dječji piercing koriste se rijetko, iako rana iz igle koju koristi iskusni majstor zaraste brže nego nakon pištolja. Stvar je u tome što se u ovom slučaju tkivo režnja ne trga, već se razdvaja.

Faze probijanja uha pištoljem:

 • sterilizacija instrumenata u autoklavu;
 • označavanje mjesta buduće rupe (u ovom slučaju moraju se uzeti u obzir akupunkturne točke);
 • obrada obilježenog područja antiseptikom (alkohol ili druga sredstva) za dezinfekciju;
 • stavljanje sterilnih igala u pištolj, postavljanje naušnica u otvor za to predviđen;
 • postavljanje radnog dijela pištolja preko režnja tako da igla bude postavljena u skladu s oznakom;
 • oštar pritisak na uređaju, u kojem su ravnine zatvorene i koža je probušena dok pričvršćuje naušnice u obliku klinčića;
 • liječenje urina antiseptikom;
 • izdavanje letaka s preporukama za njegu uha.

Sustav 75 napredniji je način da probušite uši pomoću uređaja koji nalikuje na spenjač. Radni dio ovog uređaja je za jednokratnu upotrebu, odnosno sterilan. Iskorištene igle naoštrene su na poseban način, pridonoseći brzom i ravnomjernom probijanju.

Faze probijanja pomoću "System 75":

 • obilježavanje i dezinfekcija režnja;
 • ugradnja jednokratnog uloška;
 • postavljanje radnog područja iznad oznake i bušenje kože prilikom postavljanja naušnica povlačenjem okidača;
 • obrada rupa.

Koliko zaraste rana nakon proboja?

Nemoguće je odrediti točno vrijeme nakon kojeg dječje uši zarastaju nakon piercinga. Sve je individualno i ovisi o dobi djeteta, stanju njegovog imuniteta, prisutnosti ili odsutnosti kontraindikacija i ispravnom liječenju urina..

Stručnjaci napominju da se u prosjeku rana nakon uboda kod djece zacjeljuje u roku od pola do dva mjeseca. Treba imati na umu da probijanje uha ne treba zaustaviti 4–5 tjedana nakon zahvata, čak i ako se primijeti brzo zacjeljivanje..

Vrijeme godine izravno utječe na trajanje zarastanja rana nakon proboja. Zimi zacjeljivanje može biti odgođeno zbog stalnog stavljanja toplog šešira koji će dodirnuti naušnice.

Uši će zarasti duže za bebe do dvije godine koje se neprestano trude uhvatiti naušnicu i lepršati uho. Iz tog razloga, majke takvih mrvica trebaju pažljivo nadzirati liječenje mjesta uboda i tako da čestice češće odmaraju..

Kako se brinuti za mjesto uboda?

Vrlo je važno pridržavati se svih preporuka za njegu uha koje se daju u salonu za piercing..

Vjetar i hladan zrak mogu uzrokovati dugotrajno zacjeljivanje i probleme. Iz tog razloga dijete treba nositi šešir..

Ljeti djevojke obično nose posebne haljine izrađene od tankih pletiva. Osim vjetra, savršeno će se zaštititi od prašine i prljavštine koja upadaju u rane.

Osnovne preporuke za njegu u kući:

 • tretman punkcije dva puta dnevno (ujutro i prije spavanja) antisepticima ili vodikovim peroksidom;
 • obvezno liječenje rana dezinficijensima u slučaju prašine, prljavštine ili vode;
 • redovito okretanje naušnica nekoliko puta dnevno (od drugog dana nakon piercinga);
 • obvezna uporaba antibakterijskog sapuna za ruke prije svakog tretmana ušiju;
 • izvlačenje naušnica mjesec dana nakon pirsinga, obrađivanje režnja vodikovim peroksidom i ponovno nanošenje nakon 2 sata.

Najteže je voditi brigu o probušenim ušima djece mlađe od dvije godine. Oni često prljavim rukama dodiruju novi nakit i povlače za sobom. Iz tog razloga, stručnjaci preporučuju lijepljenje svježe rane posebnim medicinskim ljepilom. Ovaj lijek nestaje nakon određenog vremena sam po sebi, dok se proces ozdravljenja neće produžiti, a infekcija neće ući u ranu.

Što učiniti ako se pojave komplikacije?

Upala, natečenost i otvrdnuće mjesta uboda su komplikacije zacjeljivanja. Ako postoje, ne biste trebali ni razmišljati o samoliječenju. Potrebna pomoć može se pružiti tek nakon pregleda liječnika.

Kada se zarazi rana, moguće je povećanje tjelesne temperature i opće pogoršanje stanja djeteta. U tom je slučaju potrebna pravovremena stručna pomoć..

Ako odgodite posjet liječniku, postoji rizik od ozbiljnih komplikacija koje zahtijevaju dugotrajno liječenje.

Lopa je pocrvenjela i natečena

Natečeno i crvenilo uha nakon proboja treba redovito isprati kalijevim permanganatom dok oteklina ne nestane. Tijekom obrade važno je pažljivo pomicati naušnice.

Ruke treba dezinficirati. Obično, kada se koristi slaba otopina kalijevog permanganata, tumor nestaje nakon nekoliko dana.

Na fotografiji je prikazano kako izgleda natečeni režanj nakon piercinga..

Liječnici često propisuju uporabu antibakterijskih masti:

 • Levomekol;
 • Tetraciklin mast;
 • Celestoderm.

Ako uho jako muči dijete, možete koristiti lijekove protiv bolova. Bebama je dopušteno davati ibuprofen ili paracetamol vezan uz dob.

Rana krvari

Ako krv dolazi iz rane na samom početku, to je potpuno normalna reakcija tijela na oštećenje. No, ako jedan ili oba udova nastanu krvariti i nakon 2-3 tjedna, pripazite.

Pražnjenje iz ubodane rane nakon nekoliko dana ne bi trebalo biti krvavo. Obično imaju prozirnu boju, jer izlazi limfna tekućina - takozvani sakrum. Ako rana krvari duže vrijeme, pojavi se neugodan miris i promijeni se boja pražnjenja, vrijeme je da se oglasi alarm, jer je, najvjerojatnije, došlo do infekcije.

Postoje slučajevi takozvane hiperemije, kada područje oko rane preplavi krv, dok režanj postane vrlo crven zbog poremećenog protoka krvi u žilama. Na režnjevima se mogu stvoriti kvržice koje su vrlo bolne i krvare kada se pritisnu. Razlog takvim pečatima leži u ozljedi posude prilikom proboja, što je izazvalo upalni proces.

Također, krvarenje iz rane može biti posljedica alergije na metal ili reakcije na umetanje naušnica većeg promjera kuke od samog uboda. Jedino rješenje ovog problema često je samo uklanjanje nakita.

Punkcija je gnojna

Prije poduzimanja mjera za liječenje urina koji je počeo gnojiti, treba utvrditi uzrok toga. Ako je pražnjenje gnoja primijećeno zbog promjene naušnica, morate odmah vratiti staro.

Protiv suppuration svježe punkcije pomaže redovito liječenje rane hidrogen peroksidom i medicinskim alkoholom. Ako uzrok oteklina i gnojna mokraća leži u ulasku u ranu infekcije, ozbiljni medicinski pripravci ne mogu se izostaviti..

Za obradu se koristi klorheksidin, Celestoderm mast ili Cink mast. Uz pomoć ovih sredstava uklanja se upala i ubrzava ozdravljenje. Od narodnih lijekova za liječenje ušiju često koriste sok aloje, ulje čajevca, otopinu morske soli i tinkturu nevena.

PROČITAJTE DETALJE: cinkova mast za djecu: upute za uporabu

Liječenje bi trebalo dati rezultat nakon 7-10 dana. Inače trebate posjetiti liječnika koji vam može preporučiti uklanjanje naušnica i liječenje ušnih kapi do potpunog ozdravljenja. Ponovljena punkcija može se napraviti nakon 2-3 mjeseca.

Zašto gnušati uši od zlatnih naušnica, nakon što promijenite nakit?

Također se događa da su se djetetove uši savršeno zacijelile dok su nosile salonske naušnice, a kad su stavile zlato, počele su nabubriti i gnojiti se. Koji je razlog?

Stručnjaci identificiraju sljedeće čimbenike koji mogu izazvati ovaj fenomen:

 1. Dijete ima posebnu osjetljivost na zlato (alergije). Takav slučaj zahtijeva odbacivanje zlatnog nakita i njihovu zamjenu drugim (na primjer, od medicinskog metala).
 2. Nepravilno trošenje. Ako se naušnice rijetko nose, mjesto uboda može se postupno stezati i smanjivati. Iz tog razloga se preporučuje redovito nošenje nakita..
 3. Odabir pogrešnog modela. Naušnice su možda preteške ili imaju vrlo tijesan, neudoban kopča, što može dovesti do upaljenja režnja.
 4. Nepravilna punkcija. Ako mjesto uboda nije ispravno identificirano, postoji opasnost od oštećenja žila, što će uzrokovati trajnu bol u uhu. Ova situacija zahtijeva zacjeljivanje rana i ponovljenu punkciju naknadno..

Gdje pronaći gospodara

Uši možete probušiti u salonima za tetovaže, kozmetičkom salonu. Neki se medicinski radnici u privatnoj praksi bave sličnom praksom. U svakom slučaju, prije donošenja konačne odluke, potrebno je upoznati se s recenzijama klijenata određenog majstora.

Neće biti suvišno raspitati se o kvalifikacijama onoga koji će vam se zabiti u kožu - u tome nema ništa čudno i sramotno. Imate pravo dobiti sve informacije o tome kakvu edukaciju i iskustvo posjeduje gospodar, kako se vrši sterilizacija, pod kojim uvjetima će se provesti probijanje..

Specijalist će odgovoriti na sva pitanja detaljno i ni u kojem slučaju neće vaše riječi smatrati uvredljivim znakom nepovjerenja.

Ali kontaktirati osobu koja nema odgovarajuću obuku i podiže obrve iznenađeno kad čuje riječ "SanPin", to definitivno ne biste trebali. U određenim krugovima, posebno među strankama za mlade, ima puno takvih majstora, ali koliko god se o njima laskali pregledi, trebali biste biti svjesni rizika povezanih s nepravilnom sterilizacijom.

Sustav piercinga uha 75

Ako se ne želite baviti kateterima ili iglama, preporučujemo kupnju posebnog sustava za piercing od tvrtke Stadeks - System-75. Često koristi salone ljepote za provođenje jednostavnih punkcija nosa, uha i usana. Ako vam je potrebna oprema za složenije piercinge, na primjer, septum ili jezik, onda je bolje odabrati profesionalni komplet alata.

Uz majstore pirsinga sustava 75, aktivno se koriste i uređaji klinike Caflon (klinike Kaflon).

Kako se pripremiti za postupak

Započnimo s tim kako pripremiti djevojčicu za ovaj događaj. Recenzije mnogih majki i očeva pokazuju da puno ovisi o raspoloženju.

One obitelji koje su uspjele uvjeriti svoju kćer da ju čeka prekrasan događaj, na kraju se nisu suočile ni sa tvrdoglavošću ni sa suzama..

Ako djevojka s nestrpljenjem očekuje blaženi dan, sanja lijepe naušnice, a zatim krene u salon s radosnim iščekivanjem, zasigurno će pretrpjeti malu nelagodu.

Neki stručnjaci savjetuju probijanje ušiju prije tri godine, kada djevojka već može objasniti da uši ne treba dirati bez razloga, pogotovo prljavim rukama, a naušnice se ne bi trebale uklanjati samostalno.

Ali koliko ušiju nakon proboja liječe djeca? Podložno svim pravilima - 2-4 tjedna, ali ako se naušnice cijelo vrijeme trgaju, proces ozdravljenja će se odgoditi. Bit će još gore ako infekcija dospije u ranu.

Naglašavamo: ovo nije hitna preporuka, već samo jedno od mišljenja. Pirsing bebine uši je također prihvatljiv. U recenzijama mnogi roditelji opisuju ovaj postupak: dijete uopće nije imalo vremena shvatiti što se dogodilo.

Prije odlaska u salon, djevojka treba oprati kosu i skupiti je u kosu (ako duljina to dopušta). Naravno, same uši trebaju biti čiste. Ista pravila obvezna su za svaku odraslu osobu koja ide majstoru piercinga.

Važno je zapamtiti da ako je barem jednom u vašem životu postojala sumnja na alergiju, posebice na metal, prije punkcije trebali biste se posavjetovati s liječnikom. Obavezno obavijestite čarobnjaka o slučaju uporabe, detaljno recite na koji je alat bila reakcija.

Kada ne možete probušiti uši

Ako postoji barem niska temperatura, posjet treba odgoditi.

Problemi s kožom, nedavno trovanje, loše zdravlje, zubobolja, upale, nestabilan pritisak - to su ujedno i razlozi za privremeno napuštanje piercinga dok se zdravlje ne vrati u normalu. Loša koagulabilnost krvi je poseban slučaj, o svemu se mora odlučiti pojedinačno. Potrebna je konzultacija liječnika!

Koliko liječe uši nakon punkcije, izravno ovisi o vašem zdravstvenom stanju. Ako je sat postupka određen unaprijed, ali vam je loše, ne oklijevajte obavijestiti čarobnjaka. Profesionalac će ponuditi još jedan pogodan trenutak. Ali ako naiđete na negativnu reakciju, možda biste trebali odustati. Pravi profesionalac nikad neće raditi s bolesnom osobom.

Uzroci komplikacija kod djeteta

Ne prebacujte svoju bebu u ruke laika. Kod kuće je teško ispuniti sve potrebne sanitarne uvjete. Kršenje pravila sterilnosti - glavni uzrok suppuration nakon piercinga uha.

Postoji još nekoliko osnovnih okolnosti koje uzrokuju razvoj upalnog procesa na mjestu uboda:

 • kontakt rane s vodom. Nakon piercinga, kupanje pod tušem je zabranjeno, prva dva do tri tjedna morate sakriti uši od hladnoće i vjetra,
 • prateće bolesti. Možda dijete ima krvnu bolest koja sprečava da se rana zacijeli normalno,
 • nedostatak pravilne njege prvi put nakon punkcije,
 • individualna netolerancija na metalne naušnice,
 • naušnica stud,
 • zarazne ili upalne bolesti djeteta prije posjeta salonu,
 • problemi s imunološkim sustavom,
 • u nekim slučajevima probušene uši gnojne zbog oštećenja posude.

Probijanje pištoljem: značajke

Moderni saloni nude uslugu pištolja koji probija uši djece. Probijanje se provodi u djeliću sekunde, igla ima izuzetno malu debljinu i vrlo oštar vrh, tako da lako i brzo prolazi kroz meso. To ne znači da dijete uopće neće osjetiti ništa, već će morati malo patiti.

Najsigurniji je Sustav 75. Uređaj je sličan kleričkom spenjaču, probijanje se izvodi gotovo tiho, dijete se ne boji.

Koliko ušiju zaraste nakon uboda pištoljem, ovisi o ispravnosti i sustavnoj njezi. U prvim danima nakon postupka, klor morate redovito brisati s "klorheksidinom" ili drugim dezinfekcijskim sredstvom. Dekoracija se treba pomicati svakodnevno, ako, naravno, schwenza to dopušta (varijanta prvih naušnica u obliku luka, usput, preferira se s pusetkom i engleskim dvorcem).

Ne preporučuje se uklanjanje naušnica prije ozdravljenja. Obično, puna formacija punkcije traje ne više od 4 tjedna.

Zašto se nakon uboda uši ne zacjeljuju

Nakon proboja, uši kod djeteta mogu dugo zacijeliti iz sljedećih razloga:

 1. Kontakt mokraće s vodom u početnom razdoblju nakon probijanja.
 2. Neke bolesti prije manipulacije, na primjer - ekcem.
 3. Nepravilna briga o rupama u početnom razdoblju, što je dovelo do infekcije.
 4. Pritisak na zatvaranje ušne školjke, što je izazvalo suppuration.
 5. Dekoracija od nekvalitetnog materijala, što je izazvalo razvoj alergijske reakcije.
 6. Preuranjena zamjena nakita - prilikom promjene naušnica ranije od 6 tjedana prošlo je od probijanja.

Prvi korak u liječenju rublja koje nisu zacjeljujuće jest utvrđivanje uzroka - tek nakon utvrđivanja provocirajućeg faktora, moguće je postići pozitivan rezultat terapije.

Probijanje iglom

Ova se metoda još uvijek koristi, unatoč postojanju modernijih analoga. Kao i u slučaju pištolja, koliko dugo liječi ušna školjka nakon uboda ovisi o vještini majstora i daljnjoj njezi. Ako se dezinfekcija prije postupka pravilno provede i u budućnosti se poštuju sve preporuke, razdoblje liječenja obično ne prelazi 1 mjesec.

U recenzijama mnogi spominju kako ovaj alat više boli. Istodobno, neki primjećuju da se u rukama pravog stručnjaka dobro izmučena igla može pretvoriti u čarobni štapić s kojim možete brže i preciznije izvršiti proboj nego s modernim uređajem.

Ljekovite masti

Uz redovito antibakterijsko liječenje, liječnici preporučuju uporabu sljedećih masti.

1. "Levomekol." Ovaj lijek za vanjsko djelovanje može izvući gnoj iz rane, boriti se protiv mnogih bakterija i ublažiti upalu. Često se preporučuje kod posjekotina, ogrebotina i drugih manjih ozljeda s kršenjem integriteta kože. Mast će biti korisna čak i ako se uši nabreknu nakon proboja.

2. "Baneocin." Još jedna učinkovita mast s baktericidnim i ljekovitim djelovanjem.

Nanesite masti tek nakon temeljitog tretmana mjesta piercinga.