Image

Aqua Maris Oto

Proizvođač: Jadran Galenski Laboratorij d.d. (JSC Jadran) Hrvatska

Oblik ispuštanja: Tečni oblici doziranja. Sprej.

Opće karakteristike. Struktura:

Djelatna tvar: 100% izotonična otopina morske vode. Bez konzervansa.

Kako bi se spriječilo stvaranje sumpornih čepova, osobito je važna redovita higijena ušnog kanala. Aqua Maris Oto je otopina jadranske morske vode koja zahvaljujući svojim svojstvima sprječava stvaranje čepova iz ušnog voska i olakšava uklanjanje suvišnih količina.

Farmakološka svojstva:

farmakodinamiku Vanjski slušni otvor igra važnu zaštitnu ulogu. Grije zrak i štiti srednje uho od naglih promjena temperature. Kosa, osjetljiva koža i zakrivljeni oblik sprečavaju ulazak stranih tijela. Žlijezde koje proizvode uš u ulju također igraju zaštitnu ulogu. Ušni vosak oslobađa se spontano iz ušnog kanala. Budući da je njegova žućkasto-smeđa boja neugodnog izgleda, uobičajeno ga je uklanjati pamučnim pupoljcima. Ovaj postupak čišćenja uši potiskuje uši ranac natrag, a sumporni čepovi se formiraju, začepljujući vanjski slušni kanal sušenim sumporom. Čepovi za uho od voska obično se formiraju kod ljudi koji rade u prašnjavim sobama i kod djece koja se dugo igraju na pijesku, na prašnjavom ili prljavom mjestu. Sumporni čepovi se također formiraju kod starijih ljudi zbog promjene viskoznosti sekreta..

Izotonička morska voda sprječava stvaranje čepova iz ušnog voska i olakšava uklanjanje viška.

Indikacije za uporabu:

- olakšavanje uklanjanja sumpornih čepova uhog voska kod odraslih i djece;

- sprečavanje stvaranja sumpornih čepova;

- redovita higijena ušnog kanala (posebno kada koristite slušna pomagala, telefonske slušalice, slušalice, nakon boravka na prašnjavim mjestima).

Doziranje i primjena:

1. Nagnite glavu na desnu stranu (preporučuje se da provedete postupak iznad sudopera ili pod tušem).
2. Vrh spreja Aqua Maris Oto nježno umetnite u desni ušni kanal.
3. Pritisnite vrh mlaznice 1 sekundu: jedinstveni dizajn vrha osigurava učinkovito ispiranje ušnog kanala.
4. Obrišite suvišnu tekućinu tkivom.
5. Ponovite postupak za drugo uho..

Aqua Maris Oto preporučuje se koristiti 1-2 puta dnevno 2-3 puta tjedno za njegu vanjskog slušnog kanala kod odraslih i djece od 4 godine. Uz prekomjerno nakupljanje ušiju, nanesite svakodnevno.

Značajke aplikacije:

Trudnoća i dojenje nisu kontraindikacija. Nemojte dozvoliti silu prilikom umetanja vrha u vanjski slušni otvor.

Aqua Maris Oto sprej za uši se ne smije koristiti:

- u prisutnosti upalnog procesa;

- s perforacijom bubnjića;

- s boli u uhu, a da se prethodno nije posavjetovala s liječnikom.

Korištenje pupova pamuka za čišćenje ušnog kanala može nanijeti ozbiljnu štetu uhu..

Uvjeti skladištenja:

Čuvati na sobnoj temperaturi izvan dohvata djece. Sadržaj boce je pod pritiskom: zaštitite od sunčeve svjetlosti i ne izlažite temperaturama iznad 50 ° C. Ne prskajte u blizini otvorenog plamena ili vrućih predmeta. Ne probijajte i ne palite čak i nakon upotrebe. Ne pušiti kada se nanosi. Rok trajanja 3 godine. Ne koristiti nakon isteka roka valjanosti.

Uvjeti za odmor:

Ambalaža:

Otopina od 100 ml u bočici s ušnim difuzorom. Spremnik je pakiran u kartonsku kutiju zajedno s uputama za uporabu.

Aqua Maris

Struktura

Obrazac za puštanje

Aqua Maris, Aquamaris Plus i Sens proizvode se u bočicama od 30 ml, s posebnim raspršivačem, u kartonskom pakovanju, jedna bočica.

Dječji Aquamaris ima posebnu mlaznicu kako ne bi oštetio bebin nos, prodaje se u istom pakiranju.

Priprema za čišćenje ušne šupljine također ima posebnu mlaznicu.

Aquamaris kapi se prodaju u bočicama od 10 ml, u pakiranju jedna bočica.

Sprej za grlo ima mlaznicu prikladnu za navodnjavanje nazofarinksa, kapacitet boce je 30 ml.

Aquamaris Oto - bočica od 100 mg.

Svi gore navedeni oblici doziranja su bezbojne tekućine s blago uočljivim slanim okusom.

Mast za vanjsku upotrebu prodaje se u epruvetama od 10 grama, jedna cijev u kartonskoj kutiji. Mast bijela, sa specifičnim mirisom.

farmakološki učinak

Lokalni protuupalni učinak.

Farmakodinamika i farmakokinetika

Svi oblici i varijacije doziranja sadrže steriliziranu slanu vodu obogaćenu ionima Na +, Ca2 +, Cl–, HCO3–, SO42–, Mg2 +. Izvlačite vodu iz Jadrana.

Ioni magnezija i kalcija potiču rad ciliziranog epitela, cink i selen potiču proizvodnju protutijela i lokalnu staničnu imunost, natrijev klorid i jod djeluju antiseptici i katalizatori za rad vrčatih stanica epitela.

Lijek ima blago protuupalno i antiseptičko djelovanje, nježno omekšava kore i uklanja otpadne proizvode bakterija. Povećava se učinkovitost uporabe drugih lijekova, smanjuje se rizik od širenja infekcije, normalizira se proizvodnja sluzi ili sumpora u ENT organima..

Ectoin, koji je dio Aqua Maris Sens, štiti tkiva i stanice od dehidracije, djeluje kao bioprotektor za stanične membrane sluznice.

Eterična ulja u sastavu soli za razrjeđivanje i ispiranje sinusa imaju omekšavajući i antiseptički učinak.

Dekspantenol potiče obnavljanje sluznice, normalizira metabolizam, povećava snagu staničnih membrana.

Omekšivač za usne i oko nosa omekšava kožu i ublažava upalu. Neophodna je kod rinitisa i sinusitisa..

Lijek djeluje uglavnom lokalno, nije izložen sustavnoj apsorpciji. Ne nakuplja se u tijelu i ne sadrži konzervanse, što je vrlo važno kada primjenjuju Aquamaris pripravke za djecu.

Indikacije za uporabu

Aquamaris sprej za nos je propisan:

  • u akutnim i kroničnim bolestima nazofarinksa, nosa i sinusa;
  • za prevenciju ili liječenje infekcija koje se razvijaju u jesensko-zimskom razdoblju i prate upale nosne šupljine;
  • suh nos u sobama s klimatizacijom ili centralnim grijanjem, u oštrim ili suhim klimama, kada radite u prašnjavim sobama;
  • za pušače i radnike vrućih trgovina;
  • s alergijskim rinitisom, posebno kod trudnica ili dojilja;
  • u razdoblju nakon operacija na nosu;
  • s adenoidima.

Koristi se lijek s posebnom mlaznicom za pranje ušiju:

  • ukloniti i omekšati sumporne čepove;
  • kao profilaktički lijek protiv sumpornih čepova;
  • u higijenske svrhe kada nosite slušni aparat, slušalice, slušalice, nakon dužeg boravka na prašnjavom mjestu.

Aquamaris za grlo je propisan:

  • u akutnim upalnim i zaraznim bolestima grla (s tonzilitisom, faringitisom, laringitisom, adenoiditisom);
  • kao dio složene terapije grla tijekom akutnih respiratornih virusnih infekcija;
  • osobe koje pate od suhoće sluznice stražnjeg dijela grla, smještene u prašnjavim, suhim prostorijama, u nepovoljnoj klimi.

kontraindikacije

  • s alergijom na bilo koju od njegovih komponenti;
  • s čestim krvarenjima iz nosa;
  • s pojavom neoplazmi u nosnoj šupljini;
  • ako su nosni prolazi potpuno neprohodni.

Nazalni sprej s odmjerenim dozama ne smije se propisivati ​​djeci mlađoj od jedne godine.

Aquamaris Oto se također ne preporučuje za uporabu kod djece mlađe od 3 godine, za vrijeme pogoršanja kroničnog otitnog medija i kod akutnog otitisnog medija. Savjet se ne može umetnuti previše u uho..

Nuspojave

Mogu se pojaviti alergijske reakcije na lijek, uglavnom lokalne.

Upute za uporabu Aqua Maris (metoda i doziranje)

Sprej se koristi intranazalno ili u vanjskom slušnom kanalu (u prisutnosti posebne mlaznice).

Sprej Aquamaris, upute za uporabu

Odraslima i djeci starijoj od 2 godine prikazuju se 1-2 spreja u svakom nosnom prolazu, 4 puta dnevno.

Dopušteno je češće nanošenje raspršivača..

Prije prve upotrebe, potrebno je napraviti nekoliko pojedinačnih ubrizgavanja u zrak kako biste izjednačili pritisak u boci..

Prskalica djeluje samo u uspravnom položaju.

Nakon upotrebe lijeka, obrišite mlaznicu raspršivača vlažnom krpom i čvrsto je zatvorite.

Kapi Aquamaris, upute

Kapi se najčešće koriste za dojenčad i djecu mlađu od godine dana..

Preporučena doza je 1-2 kapi u svaku nosnicu, 2 do 4 puta dnevno.

Trajanje liječenja je od 14 do 30 dana. Tečaj se može ponoviti za mjesec dana..

Lijek se može ubrizgati ili umetnuti u nos dok se ne uklone određene nakupine i višak nosnih sekreta.

Sprej za grlo koristi se 4-6 puta dnevno, 3-4 injekcije. Prskalica mora biti usmjerena iza stražnjeg dijela ždrijela..

Upute za Aquamaris Oto

Alat se u pravilu koristi za njegu vanjskog slušnog kanala. Lijek se može koristiti za djecu stariju od 3 godine..

Lijek se koristi 2 puta 3 puta tjedno, jednom dnevno. U hitnoj potrebi, lijek je odobren za svakodnevnu upotrebu..

Postupak treba izvesti na sudoperu ili kadi. Nagnuvši glavu udesno, umetnite vrh u desni ušni kanal (za lijevu, nagnite glavu ulijevo) i polako pritisnite mlaznicu. Višak tekućine može se obrisati ubrusom..

Ponovite za lijevo uho.

Kako oprati nos Aquamaris Sachet 30 učinite to sami?

Lijek učinkovito i sigurno čisti nosne prolaze od onečišćenja..

Može se koristiti tijekom trudnoće, dojenja i male djece. Preporučuje se za svakodnevnu upotrebu..

  • Izrežite vrećice škarama i sipajte sol u uređaj.
  • Napunite spremnik toplom kuhanom vodom, pomiješajte sol.
  • Stanite ispred sudopera, ispružite i nagnite glavu na boku.
  • Zadržite dah. Umetnite žlijeb uređaja za navodnjavanje u nosni prolaz, koji se nalazi iznad.
  • Ulijte otopinu u nos, slana voda će teći iz suprotne nosnice.
  • Ispuhajte nos, okrenite glavu ravno i opet ispuhajte nos.
  • Ponovite postupak s drugim nosnim prolazom.
  • Isperite i osušite uređaj nakon upotrebe..

Nanesite masti za vanjsku upotrebu na područja koja su izložena štetnim utjecajima mraza, hladnoće ili mehaničkih oštećenja, ako je potrebno. Kožu prije postupka treba očistiti od prljavštine i osušiti.

Mast se preporučuje nanositi 30 minuta prije izlaska, neposredno prije odlaska, usnama i nosom brisati ubrusom..

Predozirati

Slučajevi predoziranja nisu opisani..

Interakcija

Lijek ne ulazi u interakciju s lijekom.

Preporučljivo je promatrati razmak od 15 minuta između upotrebe lijeka i drugih sredstava.

Uvjeti prodaje

Uvjeti skladištenja

Lijek čuvajte na hladnom i suhom mjestu..

Držite limenku pod pritiskom daleko od vatre (temperature iznad 50 stupnjeva).

Rok trajanja

3 godine - sprej i vrećice, 2 godine - kapi za nos.

Lijek morate koristiti u roku od 45 dana nakon otvaranja.

Ovaj videozapis nije dostupan..

Red za gledanje

Skretanje

  • izbrisati sve
  • Onemogući

YouTube Premium

Aqua Maris OTO

Želite spremiti ovaj videozapis?

  • žaliti se

Prijavi ovaj videozapis?

Prijavite se da biste prijavili neprikladan sadržaj.

Video se svidio?

Nije mi se svidjelo?

Tekst video zapisa

Aqua Maris Oto: inovativan uređaj za pravilnu higijenu uha i uklanjanje sumpornih čepova za odrasle i djecu

Aqua Maris Oto: sigurna alternativa korištenju pamučnih brisa koji mogu uzrokovati ozljede

Aqua Maris Oto namijenjen je osobama koje traže učinkovito i sigurno sredstvo za higijenu ušnog kanala. Najčešće su djeca, ljudi starije dobi skloni povećanom stvaranju sumpornih čepova; pomoću slušalica, slušalica, slušnih pomagala

Aqua Maris Oto sadrži morsku vodu obogaćenu mineralima i elementima u tragovima. Zahvaljujući posebnoj "mlaznici" koja sprječava da se tekućina uvuče dublje, Aqua Maris Oto djeluje točno tamo gdje nastaje uši - u vanjskom dijelu ušnog kanala

Aqua Maris Oto primjenjuje se 1-2 puta dnevno nekoliko puta tjedno

Aqua Maris Oto može se koristiti tijekom trudnoće i dojenja

Aqua Maris Oto potpuno je prirodan proizvod, ne sadrži konzervanse niti aditive

AQUA MARIS O D / ČIŠĆENJE USHN CAVITY 100ML

Vrsta robe:Medicinski proizvodi
Proizvođač:Yadran, Galensky Laboratories, JSC
Zemlja podrijetla:Hrvatska
Obrazac za puštanje i pakiranje:sprej
Čuvati izvan dohvata djece:Da
Svi lijekovi Aqua MarisSvi slični proizvodi

Pročitajte o proizvodu

Uputa za uporabu Aqua Maris

Struktura

Prirodna morska voda - 30 ml,

Pročišćena voda do 100 ml.

Bez konzervansa.

Opis

Vanjski slušni otvor igra važnu zaštitnu ulogu. Grije zrak i štiti srednje uho od naglih promjena temperature. Kosa, osjetljiva koža i zakrivljeni oblik sprečavaju ulazak stranih tijela. Žlijezde koje proizvode uš u ulju također igraju zaštitnu ulogu. Ušni vosak oslobađa se spontano iz ušnog kanala. Budući da je njegova tamnoplava boja neugodna, sumpor se obično uklanja pamučnim brisom. Ovaj postupak čišćenja ušiju potiskuje uši do leđa i stvaraju se sumporni čepovi koji začepljuju ušni kanal sušenim sumporom.

Čepovi za uho vosak obično se formiraju kod ljudi koji rade u prašnjavim sobama ili kod djece koja se dugo igraju na pijesku, na prašnjavom ili prljavom mjestu. Također, sumporni čepovi se često formiraju kod starijih ljudi zbog promjene viskoznosti sekreta.

Izotonička morska voda sprječava stvaranje čepova iz ušnog voska i olakšava uklanjanje viška.

Otopina od 100 ml u bočici s ušnim difuzorom. Spremnik je pakiran u kartonsku kutiju zajedno s uputama za uporabu

Značajke prodaje

Posebni uvjeti

Ne gurajte vrh u ušni kanal..

Aqua Maris Oto sprej za uši se ne smije koristiti:

• uz upalni proces,

• kada je perforirana bubnjić,

• za bol u uhu bez prethodnog savjetovanja s liječnikom.

indikacije

Olakšavanje uklanjanja sumpornih čepova kod odraslih i djece;

• Sprječavanje stvaranja sumpornih čepova;

• Redovna higijena ušnog kanala (posebno kada koristite slušna pomagala, telefonske slušalice, slušalice, nakon boravka na prašnjavim mjestima

  • Aqua Maris možete kupiti iz d / čišćenja ušne šupljine od 100ml u Smolensku u ljekarni prikladnoj za vas, tako što ćete naručiti Apteka.RU.
  • Imamo Aqua Maris nisku cijenu od čišćenja ušne šupljine 100ml u Smolensku.

Najbliže točke isporuke u Smolensku možete pogledati ovdje..

Cijene Aqua Maris u drugim gradovima

doza

Nagnite glavu na desnu stranu (preporučuje se provesti postupak iznad sudopera ili pod tušem);

• Pažljivo umetnite vrh u desni ušni kanal;

• Pritisnite gornji dio mlaznice 1 sekundu: jedinstveni dizajn vrha osigurava učinkovito ispiranje ušnog kanala;

• Obrišite suvišnu tekućinu tkivom;

• Ponovite za drugo uho..

Za higijensku njegu vanjskog slušnog kanala kod odraslih i djece od 4 godine primjenjuju se 1-2 puta dnevno 2-3 puta tjedno. Uz prekomjerno nakupljanje ušiju, nanesite svakodnevno.

Aqua Maris Oto sprej, 100 ml

Svoju narudžbu moći ćete primiti sutra 05.10.2020

Opis

farmakološki učinak

Izotonična morska voda koju sadrži Aqua Maris Oto sprječava začepljenje ušiju i učinkovito uklanja suvišnu uši.

indikacije

Aqua Maris Oto preporučuje se za redovitu higijenu ušnog kanala kod odraslih i djece od 4 godine. Aqua Maris Oto sprej za uši se ne smije upotrebljavati za perforaciju bubne šupljine, u slučaju upalnog procesa u uhu i kod bolova u uhu bez prethodnog savjetovanja s liječnikom.

Struktura

Aqua Maris Oto sadrži:

Djelatna tvar: 100 ml izotonične otopine morske vode.

Doziranje i primjena

Aqua Maris Oto preporučuje se koristiti 1-2 puta dnevno 2-3 puta tjedno za njegu vanjskog slušnog kanala kod odraslih i djece od 4 godine starosti.

  1. Nagnite glavu na desnu stranu (preporučuje se da provedete postupak iznad sudopera ili pod tušem).
  2. Nježno umetnite vrh spreja Aqua Maris Oto u desni ušni kanal.
  3. Pritisnite gornji dio mlaznice 1 sekundu: jedinstveni dizajn vrha osigurava učinkovito ispiranje ušnog kanala.
  4. Obrišite suvišnu tekućinu tkivom.
  5. Ponovite za drugo uho..

AQUA MARIS OTO rr out. bočice od 100 ml

Opće karakteristike

Aqua Maris Oto, proizvod za čišćenje uha za djecu i odrasle

boca s ušnim difuzorom 100 ml, pakiranje od kartona 1; EAN šifra: 3856013209391; Br. FSZ 2011/09269, 2011-08-03 od Jadran Galenski Laboratorij (Hrvatska)

Latinsko ime

Djelatna tvar

Farmakološka skupina

Nozološka klasifikacija (ICD-10)

Struktura

Riješenje100 ml
aktivna tvar:
prirodna morska voda30 ml
pomoćne tvari: pročišćena voda - do 100 ml

svojstvo

Ne sadrži konzervanse.

farmakološki učinak

Djelovanje na tijelo

Vanjski slušni otvor igra važnu zaštitnu ulogu. Grije zrak i štiti srednje uho od naglih promjena temperature. Kosa, osjetljiva koža i zakrivljeni oblik sprečavaju ulazak stranih tijela. Žlijezde koje proizvode uš u ulju također igraju zaštitnu ulogu. Ušni vosak oslobađa se spontano iz ušnog kanala. Budući da je njegova tamnoplava boja neugodna, sumpor se obično uklanja pamučnim brisom. Ovaj postupak čišćenja uši potiskuje uši ranac natrag, a sumporni čepovi se formiraju i začepljuju ušni kanal sušenim sumporom. Čepovi za vosak za uši obično se formiraju kod ljudi koji rade u prašnjavim prostorijama ili kod djece koja se dugo igraju na pijesku, na prašnjavom ili prljavom mjestu. Također, sumporni čepovi se često formiraju kod starijih osoba zbog promjene viskoznosti sekreta. Izotonička morska voda sprječava stvaranje čepova iz ušnog voska i olakšava uklanjanje viška.

Preporučeni

olakšavanje uklanjanja sumpornih čepova kod odraslih i djece od 4 godine;

sprečavanje stvaranja sumpornih čepova;

redovita higijena ušnog kanala (posebno kada koristite slušna pomagala, telefonske slušalice, slušalice, nakon boravka na prašnjavim mjestima).

kontraindikacije

prisutnost upalnog procesa;

perforacija bubnjića;

bolovi u ušima (potrebna je prethodna konsultacija s liječnikom).

Trudnoća i dojenje

Trudnoća i dojenje nisu kontraindikacije.

Doziranje i primjena

U vanjskom slušnom kanalu.

Postupak:

1. Nagnite glavu udesno (preporučuje se da provedete postupak iznad sudopera ili pod tušem).

2. Pažljivo umetnite vrh u desni ušni kanal..

3. Pritisnite vrh mlaznice 1 s.

4. Obrišite suvišnu tekućinu tkivom.

5. Ponovite postupak za drugo uho..

Za higijensku njegu vanjskog slušnog kanala kod odraslih i djece od 4 godine primjenjuju se 1-2 puta dnevno 2-3 puta tjedno. Uz prekomjerno nakupljanje ušiju, nanesite svakodnevno.

Mjere opreza

Izbjegavajte silu prilikom umetanja vrha u vanjski slušni otvor.

Korištenje pupova pamuka za čišćenje ušnog kanala može nanijeti ozbiljnu štetu uhu..

Obrazac za puštanje

Riješenje. U bočici s ušnim difuzorom, 100 ml. 1 boca u kartonu.

Proizvođač

Jadran JSC Galensky Laboratories, Hrvatska.

Proizvođači: YS-LAB, 2 Rue Felix, Le Dantec, Quimper 29000, Quimper, Francuska.

Predstavništvo Galensky Laboratories u Rusiji JSC "Yadran": 119330, Moskva, Lomonosovsky Prospect, 38, of. 3, 30.

Tel./fax: (495) 970-18-82, 970-18-83.

Uvjeti skladištenja Aqua Maris Oto, proizvod za čišćenje uha za djecu i odrasle

Čuvati izvan dohvata djece.

Rok trajanja Aqua Maris Oto, proizvod za čišćenje uha za djecu i odrasle

Ne koristiti nakon isteka roka valjanosti navedenog na pakiranju.

Aquamaris (slana voda) daje otitis media.

napiši da aquamaris daje otitis media. tko je čuo za ovo? kako liječite svoju djecu s curenjem iz nosa? koji svakodnevno provodi čišćenje nosa akvamarisom?

Komentari korisnika

ako je nos nabijen i istodobno isperite, da, otitis media se lako može zaraditi.

„Postoji vrlo dobra izreka:„ Najbolji je neprijatelj dobra. “ Šteta je što često zaboravljamo na nju.

Svi smo se povremeno prisiljeni boriti sa bolešću koja se u običnim ljudima naziva "snopom". A onda je puno ljudi Svaka od njih ima 101 dokazan recept za tehniku ​​ubrzanog poboljšanja zdravlja. U nekim slučajevima vlasnik se odluči za razne načine ispiranja pobunjenog područja. Sve je u redu točno sve dok um prevladava nad perfekcionizmom i strogo se pridržava pravila pranja. Čim postoji želja "učiniti što bolje, pa sigurno!", Tako počinju problemi.

- Ako teći ispiranje tekućine jači nego što je potrebno, tada se kroz slušnu cijev može izdići u šupljinu srednjeg uha. Pored korisne dostave patogenih uzročnika na „mjesto zločina“, postoji i drugačiji hidraulički šok, koji ozljeđuje sluznicu i smanjuje snagu lokalnog imuniteta. Osobito uporni perfekcionisti mogu čak i suzu izbiti.

- Ako oticanje sluznice u nosnoj šupljini Sjajno, a priprema za pranje vazokonstriktivnim sredstvima nije provedena, tada (zajedno sjetimo fizike) čak i umjereni pritisak na posudu s tekućinom dovodi do značajnog ubrzanja otopine duž suženih prolaza, što opet ostvaruje gore opisanu tragičnu sliku.

- Ako kut nagiba glavu naprijed i u stranu prevelik, tada se krše normalni anatomski orijentiri slušne cijevi ("uho" na vrhu i "nos" na dnu) do potpunog preokreta, tako da protok vode, čak i pri normalnom pritisku, lako i nesvjesno stigne na pogrešno mjesto za Učitelja. "

AQUA MARIS OTO ZA ČIŠĆENJE PROŠLOSTI ULAZA ZA DJECU I RASPOLOŽENJE. 100ML do

Opis

Vanjski slušni otvor igra važnu zaštitnu ulogu. Grije zrak,
na taj način štiti srednje uho od naglih promjena temperature. dlake,
osjetljiva koža i zakrivljeni oblik sprječavaju ulazak stranih tijela
unutarnje strukture uha. Igraju se i žlijezde koje proizvode uši
važnu zaštitnu ulogu. Ušni vosak izlučuje se iz ušnog kanala
spontano. Pamučna vuna često se koristi za uklanjanje sumpora iz ušnog kanala.
štapići. Ovaj postupak je potencijalno traumatičan jer gura
ušni vosak duboko u koji se formira sumporni čep, začepljujući se
slušni mesus. Čepovi za uho vosak obično se formiraju kod ljudi koji rade
prašnjave sobe ili djeca koja se dugo igraju u pijesku, u prašnjavoj ili
na prljavom mjestu, kao i kod ljudi koji često koriste slušalice, telefon
slušalice, slušni aparati; ljudi su skloni stvaranju sumpornih čepova
starost zbog starosnih promjena viskoznosti sekreta žlijezda.
Izotonička otopina morske vode sprječava začepljenje ušnog voska,
otapa formirane sumporne čepove i olakšava uklanjanje viška
sumpor iz ušnog kanala. Elementi u tragovima u zaštiti morske vode
osjetljiva koža ušnog kanala

indikacije

  • Olakšavanje uklanjanja sumpornih čepova kod odraslih i djece
  • Sprečavanje začepljenja sumpora
  • Redovita higijena ušnog kanala (posebno kod slušnih pomagala, telefonskih slušalica, slušalica, nakon boravka na prašnjavim mjestima).
  • Primjena tijekom trudnoće i dojenja:
    Aqua Maris Oto može se koristiti tijekom trudnoće i dojenja.

Režim doziranja

AQUA MARIS

AQUA MARIS

AQUA MARIS

AQUA MARIS

AQUA MARIS

AQUA MARIS

AQUA MARIS

AQUA MARIS

AQUA MARIS

LINACQUA

AQUALOR

LINACQUA

AQUA MARIS

AQUALOR

RINOSTOP AQUA

RINOSTOP AQUA

RINOSTOP AQUA

RINOSTOP AQUA

AQUALOR

Popust: 56 p
Vrijedi do 01.06.2018

ZALIHA
50% popusta na drugi isti proizvod

Bodovi pri kupnji

Često postavljana pitanja

zelenka.ru je usluga koja pomaže optimizirati potragu za pravim lijekom u najbližim ljekarnama vašeg grada.

Web stranica sadrži podatke o troškovima robe i njihovoj dostupnosti u ljekarnama prodavača s uslugama rezervacije, a nije ponuda za maloprodaju lijekova

Ova usluga vam omogućuje da pronađete rijetke lijekove, pronađete analoge, uštedite novac i vrijeme.

Često postavljana pitanja.

2. Zašto se moram registrirati na web mjestu i što učiniti ako registracija ne uspije?

Registracija je potrebna kako biste robu mogli odgoditi samo za vas i steći status spremnosti narudžbe (status spremnosti obično dolazi u roku od 30 minuta)

Registracija najčešće ne uspije ako koristite staru verziju preglednika koji više nije podržan, na primjer (Internet Explorer 6 ili stariji). Preporučujemo upotrebu najnovijeg preglednika, na primjer, FireFox, Google Chrome ili Opera. Obično pomaže.

3. Kako izvršiti narudžbu na zelenka.ru ?

4. Zašto se cijene razlikuju od ljekarni na vašoj web lokaciji??

Web stranica tvori jedinstvenu konkurentnu cijenu za regiju u ljekarnama partnerima. Cijena u ljekarni ne može se značajno razlikovati prema gore ili prema dolje. Rezerviranjem proizvoda putem web mjesta štedite vrijeme na nepotrebnim pokretima i često uštedite novac.

Pročitajte više ovdje "Dostupnost i cijene".

5. Koja su jamstva da je vaš proizvod odgovarajuće kvalitete?

Ljekarne-partneri odgovorne su za kvalitetu proizvoda, kao otkupljuju robu od proizvođača i dobavljača. Ljekarne imaju sve odgovarajuće dozvole, potvrde i druge dokumente za provođenje farmaceutskih aktivnosti.

6. Naredio sam narudžbu putem stranice kada mogu primiti?

Svi posredni statusi narudžbe šalju se e-poštom, a obavijest o spremnosti narudžbe stiže SMS-om.

Ako je proizvod koji ste naručili u ljekarni "dostupan", tada SMS o isporuci robe stiže u roku od 30 minuta, a istog dana može ga preuzeti iz ljekarne. Ako u roku sat vremena od rezervacije robe niste dobili SMS, preporučujemo da se samostalno obratite ljekarni u kojoj ste ostavili narudžbu i odredite kada je možete preuzeti. (Morate obavijestiti broj narudžbe_ telefonom).

Ako roba koju ste naručili imate statut "po narudžbi", roba se izdaje u roku od 2-3 dana. Navedite točno vrijeme isporuke telefonom u odabranoj ljekarni.

*** Sve poruke (putem SMS-a) šalju se automatski. Ponekad su moguće situacije kada SMS ne dođe odmah, jer narudžba još nije obrađena. Preporučujemo da se obratite odabranoj ljekarni sami tijekom radnog vremena.

7. Na mjestu zelenka.ru postoje lijekovi na recept, mogu li ih naručiti i dobiti ih u ljekarni?

Robu možete naručiti, ali oni imaju pravo zahtijevati recept za bilo koji lijek na recept u ljekarni, a ako nemate recept, ljekarna ima pravo ne izdati vam narudžbu.

8. Ako ne mogu preuzeti narudžbu onog dana kada stigne u ljekarnu, je li moguće da je otkupim kasnije?

Nakon obavijesti o spremnosti narudžbe (SMS-om ili e-mailom), rok trajanja robe u ljekarni je 1-2 dana.
Ako ne možete otkupiti svoju narudžbu na vrijeme, morate se obratiti određenoj ljekarni i odrediti uvjete njezine pohrane.

9. Mogu li promijeniti narudžbu nakon što sam je poslala u ljekarnu?

Ispravke narudžbe i bilo kakve promjene u njoj nakon stavljanja na web stranicu i slanja u ljekarnu na obradu su nemoguće. Možete napraviti novu narudžbu, ali morate kontaktirati ljekarnu i otkazati svoju prethodnu narudžbu.

10. Je li moguće naručiti isporuku robe kući?

Web mjesto djeluje na izravnu rezervaciju robe u partnerskim ljekarnama, na temelju njihove stvarne dostupnosti u ljekarnama. Možete odabrati bilo koje pogodno za vas od onih predstavljenih na web mjestu.

*** Daljinska prodaja lijekova, uključujući dostavu na kućnu adresu, zabranjena je Uredbom Vlade Ruske Federacije br. 81 od 02.06.2002..

11. Je li moguće robu platiti kreditnom karticom??

Plaćanje kreditnim karticama vrši se gotovo svugdje. Navedite ove podatke u ljekarni po vašem izboru..

12. Što je "promotivni kôd" i kako ga dobiti?

Promotivni kod je kodna riječ koja daje pravo na popuste prilikom naručivanja robe na zelenka.ru.

Promo kodovi su za jednokratnu upotrebu i za višekratnu upotrebu, trajni su i imaju rok valjanosti.

U slučaju da imate promotivni kod, bolje je upotrijebiti ga odmah.

Promo kodove možete dobiti prijavljivanjem na naš newsletter, pronalaskom u našoj grupi VKontakte (https://vk.com/zelenka_ru, https://vk.com/promozelenka) ili sudjelovanjem u našim promocijama.

13. Kako dobiti garanciju za kupljeni medicinski proizvod?

Jamstvo se izdaje u ljekarni u trenutku kupnje. Da biste to učinili, morate ispuniti jamstveni karton koji se nalazi u pakiranju uređaja, potpisati ga s ljekarnikom i staviti pečat ljekarne.

14. O tvrdnjama o robi.

Svi zahtjevi za robu uključenu u internetsku narudžbu prihvaćaju se nakon primitka u ljekarni prije plaćanja na blagajni. Nakon primitka narudžbe provjerite količinu robe, njihove cijene, cjelovitost ambalaže, datume isteka.

15. Mogu li vratiti proizvod ako mi nije odgovarao?

Temeljem Uredbe Vlade Ruske Federacije od 01.01.1998. Br. 55 (izmijenjena 01.05.2015.) „O odobrenju Pravila o prodaji određenih vrsta robe, popis trajnih dobara, koji nisu obuhvaćeni zahtjevom kupca da mu besplatno daju za vrijeme popravka ili zamjene sličnog proizvoda i popis neprohrambenih proizvoda dobre kvalitete, koji ne podliježu vraćanju ili zamjeni slične robe drugih veličina, oblika, dimenzija, stilova, boja ili ambalaže ".

Zakonom se uspostavlja popis dobra dobre kvalitete koja ne podliježe mogućnosti povratka ili razmjene, ako roba nije odgovarala obliku, stilu ili konfiguraciji.

Popis uključuje sljedeće proizvode:

Proizvodi za prevenciju i liječenje bolesti kod kuće, uključujući:

  • lijekovi,
  • medicinski uređaji i oprema,
  • proizvodi za oralnu higijenu,
  • predmeti za njegu djece.
16. Kupio sam medicinsku opremu na mjestu, ali uređaj se pokazao neispravnim. Što trebam učiniti u ovom slučaju??

Na temelju čl. 18 Zakona Ruske Federacije od 07.02.1992. Br. 2300-I „O zaštiti prava potrošača“, nakon otkrivanja nedostataka u robi, kupac može zamijeniti robu ili vratiti novac. Ovo zahtijeva potvrdu ispitivanja da medicinski proizvod stvarno ima tvornički kvar i da ga nije moguće popraviti.

U praksi, ako se naši kupci suoče sa sličnim situacijama, najbrže rješenje je kontaktirati proizvođačev servis i jamstveni servis radi uklanjanja nedostataka na robi ili zamjene robe, ako ih je nemoguće riješiti.

Direktno je kontaktirati proizvođačev servisni centar za kupca jer štedi vrijeme i novac: servisni centar je dužan izvršiti besplatnu provjeru za klijenta u najkraćem mogućem roku..

Prodavatelj proizvoda i lijekova (to jest organizacija s kojom je sklopljen ugovor o prodaji) je ljekarna u kojoj kupujete narudžbu. Prilikom kontaktiranja ljekarne, zaposlenik će izvršiti vanjski pregled i provjeru robe. Ako nema vanjskih znakova kvara, lijek će lijek uputiti na pregled. U tom slučaju provjera može trajati više vremena, a ako brak nije potvrđen tijekom ispitivanja, ljekarna može povratiti troškove pregleda od potrošača..

*** Prema stavku 2. čl. 18. Zakona Ruske Federacije "o zaštiti prava potrošača" prodavač mora od potrošača prihvatiti robu neodgovarajuće kvalitete i, ako je potrebno, provesti provjeru kvalitete.

17. Ljekarna mi nije dala pečat na jamstvenom listu. Kako vratiti neispravan proizvod?

Situacija u kojoj ljekarna nije žigoslala garancijski list ne predstavlja razlog za odbijanje jamstvenog servisa.

Za povratak dovoljno je da je proizvođač na svoj proizvod odredio jamstveno razdoblje. Kada se obratite servisnom centru, potrebno je predočiti neispravan proizvod i dokument koji potvrđuje kupnju (gotovinski račun).

*** Prema članku 10. odredbe 2. Zakona o zaštiti prava potrošača, navedeno je da ako se utvrdi jamstveni rok, to bi trebalo potrošaču izvijestiti u pristupačnom i vizualnom obliku. Potrošači se informiraju o informacijama u tehničkoj dokumentaciji priloženoj robi (na primjer, u uputama za uporabu), na naljepnicama, oznakama ili na neki drugi način.

Oblik jamstvene kartice nije utvrđen zakonom o zaštiti prava potrošača ili drugim regulatornim aktima, osim toga, činjenica izdavanja jamstvene kartice nije preduvjet povrata novca. Možete vratiti robu nekvalitetne robe kupcu tijekom jamstvenog roka ili isteka roka trajanja (za većinu proizvoda navedeni su uvjeti).

*** Prema stavku 2. čl. 477. Građanskog zakona Ruske Federacije kaže: ako nije utvrđen jamstveni rok, robu neodgovarajuće kvalitete možete vratiti u roku od dvije godine od datuma kupnje.

Stoga, da biste vratili neispravan proizvod, trebate samo predočiti potvrdu o kupnji u ljekarni nakonprodajnoj službi ili ljekarni.

Recenzije Aqua maris oto uha

Predstavljeni su analozi lijeka Aqua Maris Oto, proizvoda za čišćenje ušne šupljine za djecu i odrasle, zamjenjivi pripravci za tijelo koji sadrže jednu ili više istih aktivnih tvari. Prilikom odabira sinonima uzmite u obzir ne samo njihov trošak, već i zemlju proizvodnje i reputaciju proizvođača.

  1. Opis lijeka
  2. Popis analoga i cijena
  3. Recenzije
  4. Službene upute za uporabu
Obrazac za puštanje (prema popularnosti)Cijena, rub.
Aqua Maris
Kapi za djecu 10ml (JADRAN Hrvatska (Hrvatska)121,10
Sprej za grlo 30ml (Jadran Galensky Lab AO (Hrvatska)247,10
Sprej za nos 30ml (Jadran Galensky Lab AO (Hrvatska)260
Dječji aerosol 50ml (meki) (S.P.P.H. Impasse des Boussenot (Francuska)299,90
Morska sol Pak. 2,9 g N30 (JADRAN Hrvatska (Hrvatska)355,70
Sredstvo d / prom za uređaj Aqua Maris Lake Voda / sol br. 30 (Jadran Galensky Laboratories AO (Hrvatska)368,70
Norma 150 ml sprej (S.P.P.H. Impasse des Boussenot (Francuska)400,80
Uređaj za ispiranje 330ml + paketići morske soli N30 (JADRAN Hrvatska (Hrvatska)405,50
Ectoin 20ml sprej za nos (Jadran Galensky Lab AO (Hrvatska)425,60
Uređaj za navodnjavanje / ispiranje 330 ml + morska sol br. 30 (Jadran Galensky Laboratories AO (Hrvatska)516,30
Aqua Maris baby, proizvod za pranje i navodnjavanje nosne šupljine za djecu
Aqua Maris baby, proizvod za pranje i navodnjavanje nosne šupljine za djecu
Aqua Maris norme, proizvod za pranje i navodnjavanje nosne šupljine za odrasle
Aqua Maris Oto, proizvod za čišćenje uha za djecu i odrasle
Aqua Maris Oto, sredstvo za ispiranje ušnih kanala za djecu i odrasle
Aqua Maris Plus
Sprej za nos 30ml (Jadran Galensky Lab AO (Hrvatska)274,60
Aqua Maris Sens
20ml sprej za nos (Jadran Galensky Laboratories AO (Hrvatska)601
Aqua Maris Jaka
30ml sprej za nos (Jadran Galensky Lab AO (Hrvatska)283
Aqualore
Grlo za usne s alojom i rimskim sprejom za tratinku 50ml (Aurena Laboratoris AB (Švedska)317,80
Extra forte sprej sa aloe verom i kamilicom 125ml (PHARMA - MED (Kanada)401,90
Grlo s alojom i rimskim sprejom od kamilice 125ml (Aurena Laboratoris AB (Švedska)407,70
Extra forte s aloe verom i kamilicom 125ml sprej415,10
Extra forte sprej sa aloe verom i kamilicom 125ml (Aurena Laboratoris AB (Švedska)416
Extra forte s aloe verom i kamilicom 125ml sprej (Aurena Laboratoris AB (Švedska)458,60
Dr. Theiss Allergol
Dr. Theiss Allergol morska voda
Dr. Theiss Rinoteiss morska voda
Quix
Sprej za nos 30ml (Berlin - Chemie / Menarini Pharma GmbH (Njemačka)326,30
Marimer
Kapi naz. fl / kapa 5ml br. 1 (Lab.Gilbert (Francuska)312,40
Nasalni aspirator za djecu (Lab.Gilbert (Francuska)371,30
Sprej za nos 100ml (Lab.Gilbert (Francuska)467
Marimer Forte
Sprej za nos 100ml (Lab.Gilbert (Francuska)536,30
Morenazal
50 ml (Sinteza, Rusija)232
S sprejom od kamilice 50 ml (Synthesis, Rusija)240
Imuno sprej 50 ml (Sinteza, Rusija)426
Morska voda
Morska voda
Buka morske vode
Sialor Aqua
Cijev za obnavljanje - kapi 10 ml, 10 kom. (Ažuriraj PFC, Rusija)150
Physiomer sprej za nos
Y, 20 ml151
D, 210 ml290
J 135 ml314
Hipertenzivno, za odrasle i djecu od 2 godine starosti 135 ml408
D za novorođenčad, 115 ml467
Physiomer sprej za nos za djecu
Od 2 tjedna 115ml (Lab.Goemar S.A. (Francuska)362,20
Od 3 godine 115ml (Lab.Goemar S.A. (Francuska)407,10
Physiomer sprej za nos
210 ml (Lab. Goemar S.A. (Francuska)236,10
Fluimarin

Podaci još nisu osigurani.

Podaci još nisu osigurani.

Podaci još nisu osigurani.

Podaci još nisu osigurani.

Podaci još nisu osigurani.

Podaci još nisu osigurani.

Podaci još nisu osigurani.

Nema recenzija

Informacije na stranici koju je provjerila liječnica opće prakse Vasilieva E.I..

Kako odabrati pravi analog
U farmakologiji lijekovi se obično dijele na sinonime i analoge. Struktura sinonima uključuje jednu ili više istih aktivnih kemikalija koje imaju terapeutski učinak na tijelo. Pod analogima se podrazumijevaju lijekovi koji sadrže različite aktivne tvari, ali namijenjeni za liječenje istih bolesti..

Razlike između virusnih i bakterijskih infekcija
Zarazne bolesti uzrokuju virusi, bakterije, gljivice i protozoi. Tok bolesti uzrokovanih virusima i bakterijama često je sličan. Međutim, razlikovati uzrok bolesti je odabrati pravi tretman koji će pomoći bržem rješavanju bolesti i neće naštetiti djetetu.

Alergije su uzrok čestih prehlada
Neki su upoznati sa situacijom kada dijete često i dugo pati od obične prehlade. Roditelji ga vode kod liječnika, uzimaju mu testove, uzimaju lijekove i, kao rezultat toga, dijete je već prijavljeno kod pedijatra kao često bolesno. Pravi uzroci čestih respiratornih bolesti nisu utvrđeni.

Urologija: liječenje klamidijskog uretritisa
Klamidijski uretritis često se nalazi u praksi urologa. Uzrokuje ga unutarstanični parazit Chlamidia trachomatis koji ima svojstva i bakterija i virusa, što često zahtijeva dugotrajne režime terapije antibioticima za antibakterijsko liječenje. Sposobna je izazvati nespecifičnu upalu uretre kod muškaraca i žena..

Opis je dospio 02.11.2015

  • Latinsko ime: Aqua Maris
  • ATX kôd: R01AX10
  • Djelatna tvar: morska voda
  • Producent: Jadran Galenski Laboratorij (Republika Hrvatska)
  • Sprej Aquamaris, Aquamaris Oto i Aquamaris Baby sadrže u svom sastavu morsku vodu iz Jadranskog mora, bogatu elementima u tragovima i solima. Boca od 100 ml sadrži 30 ml morske vode + obična pročišćena voda.
  • Sastav Aquamaris Plus uključuje (po 100 ml): morska voda - 25 ml + dexpanetnol 75 L, pročišćena voda.
  • Kapi za nos Aquamaris sadrže u 1 ml lijeka 0,3 ml slane vode + pročišćene vode.
  • Sprej za grlo sastoji se od 100% pročišćene i bogate mineralima i elementima u tragovima morskom vodom.
  • Sastav Aqua Maris Sens se također ne razlikuje baš od ove linije lijekova. Sprej sadrži (na 100 ml): 0,9 g morske soli, pročišćenu vodu, 2 g ektoina.
  • Također, pripravci s ovom aktivnom tvari proizvode se u obliku uređaja za pranje vrećicom koja sadrži sol obogaćenu esencijalnim uljima talijanske besmrtnice i obične mirte..
  • Također možete kupiti Aquamaris, kozmetički proizvod za njegu kože oko nosa i usana, koji sadrži: pantenol, metilparaben, etilparaben, izobutilparaben, vitamin E, bijeli vazelin, sorbitan stearat, parafinsko ulje, fenoksietanol, propilparaben, butilparaben, vodu vitamin A.

Aqua Maris, Aquamaris Plus i Sens proizvode se u bočicama od 30 ml, s posebnim raspršivačem, u kartonskom pakovanju, jedna bočica.

Dječji Aquamaris ima posebnu mlaznicu kako ne bi oštetio bebin nos, prodaje se u istom pakiranju.

Priprema za čišćenje ušne šupljine također ima posebnu mlaznicu.

Aquamaris kapi se prodaju u bočicama od 10 ml, u pakiranju jedna bočica.

Sprej za grlo ima mlaznicu prikladnu za navodnjavanje nazofarinksa, kapacitet boce je 30 ml.

Aquamaris Oto - bočica od 100 mg.

Svi gore navedeni oblici doziranja su bezbojne tekućine s blago uočljivim slanim okusom.

Mast za vanjsku upotrebu prodaje se u epruvetama od 10 grama, jedna cijev u kartonskoj kutiji. Mast bijela, sa specifičnim mirisom.

Lokalni protuupalni učinak.

Svi oblici i varijacije doziranja sadrže steriliziranu slanu vodu obogaćenu ionima Na +, Ca2 +, Cl–, HCO3–, SO42–, Mg2 +. Izvlačite vodu iz Jadrana.

Ioni magnezija i kalcija potiču rad ciliziranog epitela, cink i selen potiču proizvodnju protutijela i lokalnu staničnu imunost, natrijev klorid i jod djeluju antiseptici i katalizatori za rad vrčatih stanica epitela.

Lijek ima blago protuupalno i antiseptičko djelovanje, nježno omekšava kore i uklanja otpadne proizvode bakterija. Povećava se učinkovitost uporabe drugih lijekova, smanjuje se rizik od širenja infekcije, normalizira se proizvodnja sluzi ili sumpora u ENT organima..

Ectoin, koji je dio Aqua Maris Sens, štiti tkiva i stanice od dehidracije, djeluje kao bioprotektor za stanične membrane sluznice.

Eterična ulja u sastavu soli za razrjeđivanje i ispiranje sinusa imaju omekšavajući i antiseptički učinak.

Dekspantenol potiče obnavljanje sluznice, normalizira metabolizam, povećava snagu staničnih membrana.

Omekšivač za usne i oko nosa omekšava kožu i ublažava upalu. Neophodna je kod rinitisa i sinusitisa..

Lijek djeluje uglavnom lokalno, nije izložen sustavnoj apsorpciji. Ne nakuplja se u tijelu i ne sadrži konzervanse, što je vrlo važno kada primjenjuju Aquamaris pripravke za djecu.

Aquamaris sprej za nos je propisan:

  • u akutnim i kroničnim bolestima nazofarinksa, nosa i sinusa;
  • za prevenciju ili liječenje infekcija koje se razvijaju u jesensko-zimskom razdoblju i prate upale nosne šupljine;
  • suh nos u sobama s klimatizacijom ili centralnim grijanjem, u oštrim ili suhim klimama, kada radite u prašnjavim sobama;
  • za pušače i radnike vrućih trgovina;
  • s alergijskim rinitisom, posebno kod trudnica ili dojilja;
  • u razdoblju nakon operacija na nosu;
  • s adenoidima.

Koristi se lijek s posebnom mlaznicom za pranje ušiju:

  • ukloniti i omekšati sumporne čepove;
  • kao profilaktički lijek protiv sumpornih čepova;
  • u higijenske svrhe kada nosite slušni aparat, slušalice, slušalice, nakon dužeg boravka na prašnjavom mjestu.

Aquamaris za grlo je propisan:

  • u akutnim upalnim i zaraznim bolestima grla (s tonzilitisom, faringitisom, laringitisom, adenoiditisom);
  • kao dio složene terapije grla tijekom akutnih respiratornih virusnih infekcija;
  • osobe koje pate od suhoće sluznice stražnjeg dijela grla, smještene u prašnjavim, suhim prostorijama, u nepovoljnoj klimi.
  • s alergijom na bilo koju od njegovih komponenti;
  • s čestim krvarenjima iz nosa;
  • s pojavom neoplazmi u nosnoj šupljini;
  • ako su nosni prolazi potpuno neprohodni.

Nazalni sprej s odmjerenim dozama ne smije se propisivati ​​djeci mlađoj od jedne godine.

Aquamaris Oto se također ne preporučuje za uporabu kod djece mlađe od 3 godine, za vrijeme pogoršanja kroničnog otitnog medija i kod akutnog otitisnog medija. Savjet se ne može umetnuti previše u uho..

Mogu se pojaviti alergijske reakcije na lijek, uglavnom lokalne.

Sprej se koristi intranazalno ili u vanjskom slušnom kanalu (u prisutnosti posebne mlaznice).

Sprej Aquamaris, upute za uporabu

Odraslima i djeci starijoj od 2 godine prikazuju se 1-2 spreja u svakom nosnom prolazu, 4 puta dnevno.

Dopušteno je češće nanošenje raspršivača..

Prije prve upotrebe, potrebno je napraviti nekoliko pojedinačnih ubrizgavanja u zrak kako biste izjednačili pritisak u boci..

Prskalica djeluje samo u uspravnom položaju.

Nakon upotrebe lijeka, obrišite mlaznicu raspršivača vlažnom krpom i čvrsto je zatvorite.

Kapi Aquamaris, upute

Kapi se najčešće koriste za dojenčad i djecu mlađu od godine dana..

Preporučena doza je 1-2 kapi u svaku nosnicu, 2 do 4 puta dnevno.

Trajanje liječenja je od 14 do 30 dana. Tečaj se može ponoviti za mjesec dana..

Lijek se može ubrizgati ili umetnuti u nos dok se ne uklone određene nakupine i višak nosnih sekreta.

Sprej za grlo koristi se 4-6 puta dnevno, 3-4 injekcije. Prskalica mora biti usmjerena iza stražnjeg dijela ždrijela..

Upute za Aquamaris Oto

Alat se u pravilu koristi za njegu vanjskog slušnog kanala. Lijek se može koristiti za djecu stariju od 3 godine..

Lijek se koristi 2 puta 3 puta tjedno, jednom dnevno. U hitnoj potrebi, lijek je odobren za svakodnevnu upotrebu..

Postupak treba izvesti na sudoperu ili kadi. Nagnuvši glavu udesno, umetnite vrh u desni ušni kanal (za lijevu, nagnite glavu ulijevo) i polako pritisnite mlaznicu. Višak tekućine može se obrisati ubrusom..

Kako oprati nos Aquamaris Sachet 30 učinite to sami?

Lijek učinkovito i sigurno čisti nosne prolaze od onečišćenja..

Može se koristiti tijekom trudnoće, dojenja i male djece. Preporučuje se za svakodnevnu upotrebu..

  • Izrežite vrećice škarama i sipajte sol u uređaj.
  • Napunite spremnik toplom kuhanom vodom, pomiješajte sol.
  • Stanite ispred sudopera, ispružite i nagnite glavu na boku.
  • Zadržite dah. Umetnite žlijeb uređaja za navodnjavanje u nosni prolaz, koji se nalazi iznad.
  • Ulijte otopinu u nos, slana voda će teći iz suprotne nosnice.
  • Ispuhajte nos, okrenite glavu ravno i opet ispuhajte nos.
  • Ponovite postupak s drugim nosnim prolazom.
  • Isperite i osušite uređaj nakon upotrebe..

Nanesite masti za vanjsku upotrebu na područja koja su izložena štetnim utjecajima mraza, hladnoće ili mehaničkih oštećenja, ako je potrebno. Kožu prije postupka treba očistiti od prljavštine i osušiti.

Mast se preporučuje nanositi 30 minuta prije izlaska, neposredno prije odlaska, usnama i nosom brisati ubrusom..

Slučajevi predoziranja nisu opisani..

Lijek ne ulazi u interakciju s lijekom.

Preporučljivo je promatrati razmak od 15 minuta između upotrebe lijeka i drugih sredstava.

Lijek čuvajte na hladnom i suhom mjestu..

Držite limenku pod pritiskom daleko od vatre (temperature iznad 50 stupnjeva).

3 godine - sprej i vrećice, 2 godine - kapi za nos.

Lijek morate koristiti u roku od 45 dana nakon otvaranja.

Neki analozi Aquamarisa jeftiniji su od originala.

Najbliži analozi dječjeg Aquamarisa su Septoacqua za djecu, Morenazal, Aqualor Baby sprej, Otrivin Baby.

Aqualor ili Aquamaris - što je bolje?

Zapravo oba lijeka sadrže isti oblik otpuštanja i aktivnu tvar. Prema forumima, Aqualor je popularniji zbog niske cijene. Mnogima se sviđa mlaznica na Aqualore-u.

Djeci koja još nije navršila godinu dana novorođenčad se propisuju kapi Aquamaris.

Ovaj oblik doziranja sigurno i učinkovito uklanja razne nečistoće iz nosnih prolaza male djece..

Također se preporučuje koristiti za prevenciju ili liječenje prehlade kod beba. Lijek ima izuzetno dobre kritike, u pravilu ne izaziva alergijske reakcije.

Lijek se često propisuje ženama tijekom trudnoće. Aquamaris ne sadrži konzervanse, toksične ili štetne tvari za nerođeno dijete. Prema uputama, doziranje i režim trudnica i dojilja isti su kao i za sve ostale.

Najpopularniji lijekovi proizvedeni pod ovom markom su sprejevi i kapi za nos..

Na internetu postoji mnogo pozitivnih mišljenja o Aquamarisu:

"... pomaže odmah, doslovno prvog dana primjene";

"... najbolji način čišćenja nosne sluznice od bakterija, virusa i alergena";

"... ugodno je, prikladno koristiti sprej, a sluznica nosa se osjeća ugodno".

Mnogima se sviđa što lijek ne sadrži konzervanse, odobren je za upotrebu trudnicama i dojiljama.

Također, roditelji često peru dječji nos kapljicama Aquamaris. Neki su nezadovoljni visokom cijenom lijeka.

Cijena spreja Aquamaris obično je od 250 do 300 rubalja.

Trošak kapi u nos iznosi oko 130 rubalja po 10 ml. Koliko košta kupovina kapi za nos za bebe u Harkovu? Cijena kapi Aquamaris za novorođenčad je oko 40 UAH.

Trošak lijeka za grlo je 230 rubalja. po 30 ml lijeka.

Alat za njegu kože usana i oko nosa za djecu i odrasle košta 150-165 rubalja, za cijev od 10 grama.

Cijena Aquamaris spreja za djecu - 279 rubalja, 50 mililitara.

Cijena uređaja za ispiranje nosa morskom soli (u vrećici) - 270-290 rubalja.

Aquamaris je niz proizvoda koji su stvoreni za brigu o ENT području. Preporučljivo ih je koristiti za razne higijenske postupke. Aquamaris sprej nema nuspojava i kontraindikacije, stoga ga je preporučljivo koristiti ne samo odraslim osobama, već i djeci kao terapeutski i profilaktički oblik prehlade i drugih respiratornih manifestacija. Upute za uporabu sadrže podatke da se proizvodi na bazi morske vode.

Aquamaris sprej sastoji se od vode iz Jadranskog mora kojoj su dodatno dodane soli i elementi u tragovima. Samo je mali dio dodijeljen pomoćnim tvarima. Među dodatnim blagodatima treba spomenuti i potpuno odsutnost konzervansa.

Najčešće ljudi koriste sprej i kapi. Otopina nema specifičnu boju i miris. Voda za njegovu proizvodnju crpi se na jednom od najčišćih mjesta na Jadranu. Sastav je jedinstven i ne nalazi se nigdje drugdje..

Zanimljivo je! Zašto pomaže beba aqualor: upute za uporabu za novorođenčad

Za uklanjanje lokalnih upala preporučuje se sprej. Uz to, kvalitativno vlaži sluznicu. Za novorođenčad se koristi tijekom različitih higijenskih postupaka..

U ljekarni možete pronaći sljedeće vrste lijekova:

  1. Sprej koji se želi prskati u grlo.
  2. Kapljice su odmah dostupne u boci s kapaljkom.

Osim čiste jadranske vode, sastav proizvoda sadrži sljedeće ione:

Upotreba lijeka je široka. Prije kupnje trebali biste obratiti pozornost na dva oblika sastava. Izotonic za novorođenčad dopušteno je koristiti od prvih dana njihova života. Od koje dobi mogu koristiti sprej: preporučljivo je koristiti ga ako je djetetu već mjesec dana. Hipertonika karakterizira visoka koncentracija natrijevog klorida. Preporučuje se koristiti za ublažavanje oteklina s sinusitisom. Uporaba je moguća ako je dijete već napunilo godinu dana.

Lijek ima niz prednosti:

  • nema kontraindikacija za trudnice i novorođenčad;
  • lijek je jednostavan za upotrebu;
  • proizvođač je pažljivo razmislio o boci, tako da zadržava maksimalnu sterilnost;
  • visok stupanj sigurnosti i učinkovitosti;
  • samo su prirodne komponente dio;
  • čak i kod dugotrajne uporabe nema navikavanja;
  • u potpunosti je u skladu s europskim standardom kvalitete;
  • nisu zabilježeni slučajevi alergija.

Zanimljivo je! Indikacije i kontraindikacije Ximelin extra: upute za uporabu

Da biste razumjeli što je najbolje za pojedinog pacijenta, morate se upoznati s cijelom linijom proizvoda:

  1. Aquamaris Baby - sprej za pranje nosa djece starijih od tri mjeseca.
  2. Aquamaris Norm pomaže brzo riješiti se sinusitisa.
  3. Od prvih dana života može se koristiti za djecu.
  4. Ljekarna ima i klasični sprej.
  5. S jakom prehladom i zagušenjem, treba koristiti Aquamaris Strong..
  6. Aquamaris Plus pomaže u uklanjanju suhoće koja se pojavljuje na sluznici svake osobe.
  7. Zasebno, lijek dizajniran za liječenje grlobolje.
  8. Aquamaris Oto - savršen higijenski proizvod za bebe.
  9. Također je vrlo popularna mast. Dizajniran je za njegu područja oko nosa i usana. Redovito trljanje koristi se kao prevencija prehlade i alergija..
  10. U prisutnosti alergijskog rinitisa kod ljudi, preporučuje se uporaba Aquamaris Sens.

Lijek se često propisuje za uklanjanje ENT bolesti, učinkovit u borbi protiv virusa i alergija. Redovita uporaba pozitivno djeluje na sluznicu ljudi koji su redovito prisiljeni na razne kemikalije. Kapi i sprejevi koriste se kao profilaktička sredstva u slučaju konstantnog suhog zraka u zatvorenom prostoru.

Zanimljivo je! Od čega pomaže Cameton sprej: upute za uporabu

Lijek u obliku spreja propisan je u prisutnosti sljedećih bolesti:

  • akutna ili kronična upala grla ili nosa;
  • prevencija virusnih bolesti tijekom njihove epidemije;
  • uklanjanje nelagode zbog pretjerane suhoće zraka u sobi u kojoj je osoba prisiljena redovito boraviti;
  • Aquamaris za grlo dodijeljen je pušačima i radnicima u vrućim trgovinama;
  • priprema za operaciju u nosnoj šupljini;
  • adenoids;
  • Aquamaris pomaže ukloniti alergijski rinitis tijekom trudnoće.

Aqualor ili Aquamaris mogu se koristiti za higijenske postupke krajnika, faringitisa i drugih virusnih bolesti koje prate kašalj. Ovaj se sastav može koristiti za uklanjanje onečišćenja iz ušiju. Zahvaljujući tome, moguće je spriječiti stvaranje čepova u njima.

U pravilu, liječnik propisuje pacijentu da prođe tečaj liječenja u trajanju od dva do četiri tjedna. Nakon tridesetodnevne pauze, može se ponoviti.

Pacijentima se savjetuje da slijede sljedeća pravila koja su navedena u uputama:

  1. Djeci mlađoj od 7 godina dopušteno je učiniti dvije injekcije četiri puta dnevno.
  2. Ako je dijete već sedam godina, tada se broj postupaka može povećati na šest.
  3. Odrasli mogu ubrizgati tri puta ne više od osam puta dnevno.

Aquamaris za grlo, nos i uši može se koristiti u profilaktičke svrhe. U ovom se slučaju preporučuje pridržavati se sljedeće sheme..

Ako postoji potreba za korištenjem alata za sprječavanje onečišćenja nosnih prolaza novorođenčeta, tada treba koristiti pipetu.

Zanimljivo je! Zašto vam treba adrianol: upute za uporabu

Za omekšavanje kore bit će dovoljne dvije kapi u svaku nosnicu. Za njihovo naknadno uklanjanje preporučuje se korištenje pamučne turunda.

Djeci starijoj od sedam godina treba ubrizgati dva puta u svaku nosnicu. Zahvaljujući tome moći će se spriječiti infekcija virusnim bolestima. Za odrasle se shema profilaksa odabire pojedinačno. Maksimalni broj injekcija odjednom ne smije prelaziti šest.

Alat se također koristi za uklanjanje zagušenja kod akutnih respiratornih virusnih infekcija i drugih bolesti ove etiologije. Pomaže u brzom rješavanju upale koja se može javiti u nazofarinksu. Pogodno za razne higijenske postupke, ne samo nosa, već i grla i uha. Lijek je propisan za uklanjanje simptoma velikog broja ENT bolesti.

Prije ispiranja očistite nogove. U suprotnom, terapija neće dati željeni rezultat..

U postupku korištenja lijeka za pranje nosa, potrebno je provesti sljedeće manipulacije:

  1. Osoba bi trebala udobno stajati iznad sudopera ili drugog plovila.
  2. Dalje, glavu treba lagano okrenuti na jednu stranu.
  3. Kanta za zalijevanje dovodi se u jednu nosnicu i osoba ulazi u ulaz. Nakon toga zadržite dah.
  4. Poseban uređaj mora biti postavljen tako da sastav uđe u samo jednu nosnicu. U ovom će slučaju teći iz drugog.
  5. Uklanjanje ostataka tekućine najbolje je puhanjem. U ovom slučaju položaj glave strogo je zabranjen.
  6. Nakon što promijenite položaj, ponovno očistite nosni prolaz..
  7. Ne zaboravite da se postupak treba ponoviti za svaku nosnicu.

Uređaj temeljito isperite tekućom vodom, a zatim osušite..

Sve prirodne komponente omogućuju primjenu Aquamarisa tijekom trudnoće i dojenja. To je sigurno i neće naštetiti djetetu..

Kontraindikacija je preosjetljivost na pojedine komponente sastava. Sprej je dopušteno koristiti samo ako je dijete već napunilo godinu dana. Inače je bolje primijeniti kapi.

Zanimljivo je! Kako uzimati Sanorin s eukaliptusom: upute za uporabu

Ostatak lijeka za grlo i nos nema kontraindikacija. Ne sadrži štetne kemijske dodatke koji mogu izazvati alergiju. Zbog toga je pogodna za liječenje djece od rođenja. Učinkovitost dokazana je mnogim kliničkim ispitivanjima koja su proveli ruski stručnjaci..

Lijek je jedinstvene prirode, stoga ne reagira s drugim lijekovima. No, preporučljivo ih je koristiti tek nakon 15 minuta.

Popularni su i analozi slični u aktivnoj tvari. U ljekarni možete pronaći Marimer, Morenazal, Physiomer.

Korisna svojstva morske vode postoje tri godine. Prikladan je za skladištenje na sobnoj temperaturi. Sprej je najbolje držati dalje od izvora topline. Ako je proizvod već otvoren, tada ga treba koristiti 1,5 mjeseca.

Potpuno prirodan sastav koji se koristi za liječenje i sprječavanje nosa, grla, ušiju, mlade majke koriste se za higijenske postupke u novorođenčadi.

Aqua Maris: 16 pregleda liječnika, 31 pregled pacijenata, upute za uporabu, analozi, infografika, 3 obrasca za puštanje, cijene od 28 do 609 rubalja.

Djelotvoran je kod akutnih respiratornih virusnih infekcija, nazofaringealnog kapanja, sijene groznice.

Cijena je nešto precijenjena, u stvari je fiziološka otopina.

Nezamjenjiv lijek za sve akutne respiratorne virusne infekcije i običnu prehladu raznih etiologija. Pogodno je poći na put zbog malog volumena, može se prevoziti i avionom. Dosta dugo, unatoč maloj boci. Pogodno za djecu i odrasle. Navodnjavanje je ujednačeno, ne uzrokuje subjektivnu nelagodu. Međutim, sastav fiziološke otopine, dakle, alat je identičan mnogim drugim sprejevima s morskom vodom.

Djelovanje dobrog lijeka pomaže ublažavanju simptoma akutne respiratorne bolesti, poboljšanju disanja, ali bez uzimanja lijeka, isti simptomi nestaju sami od sebe u istom vremenskom okviru kao i tijekom uzimanja lijeka.

Lijek ne propisujem u svojoj praksi, jer je cijena očito precijenjena i nije opravdana.

Koristim ga gotovo stalno i često tijekom proljetno-jesenskog razdoblja, savršeno uklanja začepljenje nosa u slučaju alergijskih reakcija i prehlade. Ono što je najvažnije, kada sam isprobala ove sprejeve - ne isušuje sluznicu, već je vlaži. 100% zadovoljan učinkom.

Vrlo visoka cijena, prisiljavajući potragu za jeftinim analogima i nadomjescima.

U svojoj praksi propisujem lijek "Aqua Maris" za liječenje sluznice usne i nazofarinksa. Tijekom sezonskih prehlada lijek se dobro koristi za prevenciju infekcija. Otopina se dobro podnosi i ne isušuje sluznicu nazofarinksa. Dobar lijek bez nuspojava.

Provodi tražene farmakološke učinke. Je sigurno. Jednostavan za korištenje. Pogodan oblik puštanja. Distribuira se u mnogim ljekarnama zemlje. Organoleptički nije najgora opcija)

Visoka cijena, možda pronalazak više proračunskih kolegica. Nije najbolji raspršivač u nekim kliničkim situacijama. Mala količina lijeka po pakiranju.

Proizvod "Aqua Maris" s morskom vodom, gdje su svi elementi u tragovima strogo pogodni za liječenje i nosa i grla, za razliku od fiziološke otopine i morske soli, pri dugotrajnoj upotrebi koja se sluznica suši i počinje krvariti.

Cijena odgovara kvaliteti.

Moguće je koristiti i trudnice, dojilje i djecu od rane dobi. Lijek je vrlo čest za bolesti ENT organa. Preporučeni.

Lijek "Aqua Maris", po mom mišljenju, apsolutno je siguran. Dopušteno za djecu i odrasle. Međutim, ako se ne koristi prvog dana simptoma, tada se neće sam nositi. Obavezno dodajte sreju ili kapi.

Prilično skupa droga. Alternativa je fiziološka otopina za 28 rubalja.

Dobar pripravak za pranje nosnih prolaza, savršeno se nosi sa svojim zadatkom. Pogodno za djecu i odrasle..

Ima kontraindikaciju tijekom trudnoće (za razliku od 0,9% fiziološke otopine). Visoka cijena.

Ispiranje ovim lijekom dobar je način čišćenja sluznice prije upotrebe drugih lijekova.

Prikladna upotreba, dostupnost u svakoj ljekarni, nema neugodan okus i miris, pogodno za upotrebu u djeci.

Visoka cijena slane vode.

Dobar je alat za svakodnevno toaletnost nosne šupljine, prevenciju virusnih infekcija i njegu nosne šupljine nakon operacije (namoči se i nježno uklanja kore).

Rješenje je prikladno, ambalaža je dobra, sprej je prikladan za upotrebu u maloj djeci.

Premala količina slane vode za takav novac. Slana otopina po visokoj cijeni nerazuman je trošak za bolesnike koji pate. Pakiranje nije ekološki prihvatljivo.

Vrlo skupo za često korištenje. Možete pronaći ekonomičniji i ne manje učinkovit način ispiranja grla i nosa slanom vodom.

Dobar siguran, učinkovit lijek za čišćenje začepljenih nosnih prolaza, vrlo jednostavan za upotrebu, prilično učinkovit, može se koristiti u djece.

Vrlo visoka cijena morske vode.

Pouzdan lijek koji sadrži hipertoničnu otopinu za čišćenje nosnih prolaza, može se koristiti samostalno.

Sigurna priprema za pranje i vlaženje sluznice tijekom upale.

Obična fiziološka otopina lako se može nositi s takvom funkcijom - jeftino i učinkovito.

Ne koristim u kliničkoj praksi zbog prilično visoke cijene jednostavne slane vode, lakše je koristiti uobičajenu fiziološku otopinu.

Ispire nos vrlo dobro, što je posebno važno za djecu. Dodijelite ih vrlo često svojim pacijentima.

Želio bih podijeliti iskustvo propisivanja ovog lijeka. Vrlo često koristim Aqua Maris za svoju djecu. 100% zadovoljan.

Upotreba "Aqua Maris" pomaže djetetu naviknuti da čisti nos.

Ne mogu zamisliti kako smo nekada radili bez "Aqua Maris" ili drugih sličnih sredstava. Uostalom, vrlo je važno isprati nos. Na recepciji je bio pacijent kod koga je u nosnoj šupljini bio zeleni osušeni iscjedak. A ova žena nije razumjela da joj treba očistiti nos. Vid je vrlo neugodan.

Odličan izbor u liječenju nekompliciranog rinitisa i rinofaringitisa, ako ne pazite na cijenu i ambalažu. Voda u boci je sterilna i u točno istoj koncentraciji koliko je potrebno. Ako je potrebno, boca se može napuniti pomoću kliješta.

Vrlo visoka cijena slane vode, ali proizvođač se može razumjeti. Moguća nuspojava je voda koja ulazi u slušnu cijev i u srednje uho, tako da nakon pranja AquaMarisom ne možete previše puhati nos.

Uvijek mi propisuje rinitis, ako nema kontraindikacija. Najbolje je koristiti uređaj za pranje u obliku vrča. Kapacitet sadrži 300 ml vode, trebate dodati sol iz kompleta i ispirati nos 3-4 puta dnevno. Komad ispire sluz iz nosa, vlaži sluznicu, što podiže lokalni imunitet nekoliko puta bolje od zloglasnih imunomodulatora. Cijena vrča je oko 400 rubalja, ali jednom kad ga kupite, ne možete ga koristiti dok ga ne izgubite. Kad se sol iz kompleta završi, more možete izliti iz supermarketa ili samo kuhati. Glavna stvar - nakon postupka ne možete snažno ispuhati nos, inače možete dobiti otitis media. Uz otitis media, pranje je kontraindicirano. Boce su mnogo manje učinkovite. Usput, oni se također mogu napuniti i napuniti običnom slanom vodom. Ali AquaLor se ne može napuniti.

Postoje učinci lijeka, ali on nije kompatibilan s troškovima.

Lijek je profilaktički. Nisam siguran bih li ga preporučio bilo kome. Postoje i mnogi drugi jeftiniji lijekovi. Ne mogu reći loše, ali i dobro. Učinak je krajnje sumnjiv, iako dokazan kliničkim ispitivanjima. Ali ovo je pitanje za proizvođača.

"Aqua Maris" u svom sastavu sadrži morsku vodu. Poznato je da je terapeutski. Koristim ovaj sprej već jako dugo. U ormariću za lijekove postoje 2 sorte ovog lijeka: za navodnjavanje grla, za nos. Vrlo lijepa i zgodna bočica. Koristila sam fiziološku otopinu za mnoge postupke: udisanje, ispiranje nazofarinksa. Ali zaustavio sam se upravo kod "Aqua Maris", jer fiziološka otopina doprinosi vrlo jakom isušivanju sluznice, što i nije baš dobro. Uostalom, ove školjke štite nas od mnogih bakterija i virusa. Želim napomenuti pozitivan učinak "Aqua Marisa" s anginom i sinusitisom. Vrlo dobro ukapljuje zadebljanu i slabo ostavlja sluz. Općenito, lijek je odličan, ali cijena je vrlo visoka. Ne mogu si svi priuštiti.

"Aqua Maris" je dobar lijek za začepljenje nosa i kao ispiranje nosa virusima. Moja djeca to uvijek koriste. Kapi praktično ne koristimo, samo kad dugo ne osjetimo olakšanje. I tako, koristila sam se tijekom trudnoće, savršeno se spasila od začepljenja nosa. Tijekom razdoblja virusa, nakon škole, dijete uvijek isprati nos. Često koristim i najmlađeg sina, nakon vrtića i u sezoni grijanja, ujutro mi je suh nos, isperemo i sve je u redu. Dobra stvar je što je potpuno bezopasna i dobro pomaže. Cijena je stvarno precijenjena, postoje jeftiniji analozi.

Koristim sprej za nos otprilike 2,5 godine. I za sve vrijeme nije bilo problema s njim. Jesen, doba prehlade, kao i iritacije nosne sluznice, jer se u ovo doba godine pojavljuje poprilično iritanata. A "Aquamaris" mi pomaže u borbi protiv njih! Možda je najbolje sredstvo za pranje nosne šupljine. Trošak u ljekarnama u Sankt Peterburgu nije velik, što omogućuje opskrbu limenkama u velikim količinama. U mojoj obitelji, svatko ima svoju posudu za sprej, koja pruža svojevrsnu higijenu.

Alat je dobar za čišćenje nosa, koristio ga je kada je bila jaka prehlada i začepljenje nosa, koji također koriste članovi moje obitelji. Učinkovitost se može razlikovati od prednosti - lijek pomaže, ostaje ugodan "aftertaste". Od minusa - pakiranje nije baš prikladno, nezgodno je pritiskati i ubrizgati, morate se potruditi i smisliti kako pritiskati, posebno je nezgodno koristiti kad je temperatura visoka, a koncentracija i koordinacija narušeni. Općenito, lijek je vrlo dobar, preporučio me liječnik, a preporučio sam ga i nekoliko mojih prijatelja.

"Aqua Maris" u kapi koje je preporučio liječnik. Klinac njušeći nosom, unutra su sjedile suhe kore zbog čega je stalno kihnuo. Često se koristi, jer su prirodna - morska voda. Dno crta: suhe kore počele su izlaziti omekšane, nos je uvijek navlažen.

Naravno, nikad ne bih preporučio ovaj lijek svojim prijateljima, jer morate platiti za ljekovita svojstva, a ne za lijep paket. Zapravo, Aqua Maris je normalna fiziološka otopina s dodatkom nepoznate komponente mi ektoina, koja nije naznačena u uputama. Bilo koji „Aqua Maris“ ima svoj terapeutski učinak soli koja se nalazi u sastavu, a ja osobno koristim analog „Aqua Maris“ - fiziološku otopinu za injekcije, koja je, osim toga, mnogo jeftinija.

Lijek se koristi za profilaksu tijekom navodnjavanja sluznice. Pogotovo nakon posjeta prepunim mjestima. Otolaringolog nas je savjetovao kod curenja iz nosa: isperite fiziološkom otopinom, kapnite kapljice za nos i nakon pola sata, 2 injekcije u svaku nosnicu. Moj sin ima curenje iz nosa u jesensko-proljetnom periodu, spašeni smo na ovaj način.

Jako mi se sviđa "Aqua Maris Strong" za začepljenje nosa! Spasili su cijelu trudnoću! Proizvod je apsolutno prirodan i siguran i za mene i za dijete.

Dobar alat, ali cijena je kao da nije morska voda, već marsovska. To se nosi s funkcijama, ali s istim uspjehom možete isprati nos fiziološkom otopinom i jodom.

Od djetinjstva imam sinusitis, sinusitis i suhi nos. Dugo patim, pa nisam vjerovala da je lako riješiti se pogoršanja bolesti. Alat, iako skup, ali dobar. Prvi put kad su mi je propisali, liječenje ih je koštalo 5 dana. Malo bezopasne vode. Uvijek ćemo ga koristiti! Sigurno je bezopasan, u njemu nema ničeg alergenog što je važno za moje dijete.

Slažem se s Olesijom, oni su ga i uzeli i tako je sve bilo u redu, ali on je pristojno rastao u cijeni. Pedijatar je savjetovao analog našeg domaćeg spreja. S kćeri se peremo svaki dan, pogotovo kad je posvuda prašina i pelud, nos se dobro čisti, nema pritužbi, a moja kći naduvava sebe.

Moje spasenje! Nakon proboja (sinusitisa), spašeni su samo oni! Brz, učinkovit, praktičan za upotrebu! Presretna sam!

Više volim Aqualore - bolje je s kamilicom za grlo i bocom više za isti novac - isplativije je uzimati. Po prirodnosti i bezopasnosti - sve zuji za oboje.

Aqua Maris je vrlo skup lijek. Čini mi se da od toga nema koristi. Osobno pišem sebi. Možda netko pomaže i voli ovaj lijek. I čini mi se da se nos može isprati običnom morskom vodom. Morska voda je sol, soda i jod. Po mom mišljenju, to je još učinkovitije. Aquamaris, iako je pozicioniran kao morsko rješenje, ali u stvari je vrlo malo zasoljen. Čini se da je obična voda malo zasoljena u prekrasnom pakiranju s prekrasnom prezentacijom i primjenom za svemoćnu vodu. Vlaži sluznicu nosa, ali ništa više. A da biste izveli tako jednostavnu radnju, ne morate biti toliko skupi.

Zdravo! Uzeo ovo, pomaže. Ali kasnije suši nos, što je vrlo neugodno. Ako bilo tko ima važan događaj, tada će vas spasiti na neko vrijeme..

"Aqua Maris" - izvrstan alat, i ekonomičniji. Mi smo, također, pedijatar za prehlade imenovani da nos zakopamo morskom vodom, iako nije bilo rinitisa. Ispuštao "Aqua Maris" više s preventivnom svrhom, jer upravo kroz nos virusi i bakterije ulaze u djetetovo tijelo. Slijedite upute, kapajte 1-2 kapi 2-3 puta dnevno. Kad idem na kliniku, koristim i mjesta koja su prepuna ljudi, jer sada ima puno bolesti. Na suhom zraku (posebno tijekom sezone grijanja) pomaže bebi da diše.

Aqua Maris je savjetovao pedijatar kad se 10-mjesečni sin prehladio i njušio. Dijete nije primijetilo vidljiv učinak na liječenje obične prehlade. Rekao bih da ne dopuštaju da se sluznica osuši kada je nos začepljen i sprečavaju pojavu kore. "Aqua Maris" sadrži morsku vodu, cijev završava vrlo brzo, a trošak spušta se. Bolje je kupiti fiziološku otopinu u ljekarni, učinak je isti.

Zdravo! Lijek "Aqua Maris" kupio sam prošle zime. Nijedna druga droga mi nije pomogla. Moj pedijatar je savjetovao ovo čudo i zaista mi je pomoglo. Pritisak ovog lijeka ispire sve vrste muke iz maksilarnih sinusa. Tada sam shvatio - ovaj lijek je jednostavna slana voda, što znači da nema smisla trošiti pristojan novac na lijek. Sve se može učiniti kod kuće..

Morao sam prvi put koristiti ovaj lijek kad se u kući pojavilo malo dijete. Pedijatar ga je savjetovao kod nas kao najbolji lijek za prehladu. Morao sam ga kupiti, kao što sam povjerovao liječniku. Ali potpuno sam zaboravio pročitati sastav ovog lijeka prije kupnje. Pokazalo se da u njegovom sastavu nema ništa osim morske soli i vode. Da sam prije znao, ne bih trošio takve novce. Uz to, ovaj lijek nije pomogao ni meni ni djetetu da dobijem curenje iz nosa. Za taj novac lakše je kupiti običnu morsku sol i razrijediti u čaši vode.

Dijete često ima kašalj, posebno u proljetnoj i zimskoj sezoni. Kupili su puno lijekova, ali, nažalost, malo su pomogli. Liječnik je propisao "Aqua Maris". Skupa cijena me nije mučila jer nisam navikla štedjeti novac na lijekovima za dijete. Već sljedećeg dana nakon upotrebe promuklosti nije bilo više. I dalje ga koristimo, vrlo je učinkovit. Također mi se svidjela mlaznica, s kojom je prikladno rukovati bebinim grlom.

Probao sam ovaj lijek. Nisam sigurna u njegovu učinkovitost. Skupo je. Po mom je mišljenju jednostavnije razrijediti običnu sol u vodi nego kupovati nije poznato o kakvom se novcu radi, a učinak će biti usporediv.

Dugo me muče razni problemi s grlom. Ponekad ne znam što najbolje može pomoći u ovom ili onom slučaju, samo aquamaris uvijek pomaže, i bez obzira koliko naporno trčim. Naravno, postoji veliki problem u cijeni, ali što se mene tiče, ponekad to ne možete uštedjeti. Ako počnem trčati, postaje mi mnogo teže liječiti se. I na kraju ispada skuplje nego inače, pa radije koristim samo provjerene lijekove, akvamaris je jedan od takvih. Drugi analozi mi nekako nikad nisu pomogli, pa sam zauvijek napravio izbor.

Da, nažalost vrlo skupo. Ali za mene osobno, on je učinkovitiji od svih ostalih sredstava uzetih zajedno. Ne znam, koje se druge komponente mogu dodati, ali ugodnije je prskati u usporedbi s fiziološkom otopinom, nakon čega postaje nepodnošljivo već pri prvom pristupu. Stoga je moje osobno mišljenje bolje od Aqua Maris-a, iako, na moju najveću žalost, cijena je loša.

Dijete sam kupio u bolnici u bolnici. U principu, ne mogu reći ništa loše o njemu, on dobro ispere nos, malo osuši, ako postoji curenje iz nosa. Koristili smo ove kapi do 6 mjeseci. Sad su gotovi, neću kupovati nove, jer su prilično skupe, a već sam oprao nos s malo vode i laganom otopinom morske soli. Mislim da su za vrlo malu djecu potrebna, a ako je dijete starije, onda možete to učiniti s narodnim lijekovima.

Liječnik AquaMaris savjetovao je liječnik u antenatalnoj klinici kada sam, trudna, bila malo bolesna i začepljen mi je nos. Uobičajene kapi za trudnice su zabranjene, ali ne prepoznajem narodne lijekove. AquaMaris mi je izliječio nos u 3 dana, i stvarno se izliječio, i uklonio simptom nazalne začepljenosti. Samo sam zakopala nos nekoliko puta na dan. I što je najvažnije za taj trudnički trenutak u mom životu - nisam naštetila svom nerođenom sinu, jer je to sigurno za fetus. AquaMaris koristim za djecu od prvih rođendana djeteta. Namazao sam pupoljke pamuka kako bih očistio nos svoga sina, a sada sam oprao nos svog sina pri prvoj sumnji u njušku. Pomaže nam.

Prema liječnicima, Aqua Maris je morska votka. Kad je moj sin imao curenje iz nosa, liječnik je naredio da najprije raspršim Aqua Maris u nos (čisti mu sinuse), a zatim mu usadi neku vrstu biljnog lijeka. Stoga sam shvatio da Aqua Maris sam ne može izliječiti nos. Ovaj lijek je, doista, dodatak drugom lijeku i pojačava njegovo djelovanje. Pa, generalno, tada je izliječio dijete. Mislim da bi sve lijekove trebalo odabrati pojedinačno, a ako čitate recenzije i odaberete samo na temelju mišljenja, onda to neće dovesti do ništa dobro..

Aqua Maris koristim već duže vrijeme. U mom stanu imamo suhi zrak i imam stalne probleme s nosom. Možda, naravno, ovaj lijek nije učinkovitiji od obične fiziološke otopine, možda je kod kuće moguće napraviti slično rješenje, ali osobno mi se sviđa Aqua Maris. Prikladno pakiranje. Moguće je odabrati koncentriranije rješenje Aqua Maris Strong. Koristim ga svake zime i neću mijenjati svog vjernog prijatelja. Za mene je ovaj lijek jedini negativan - prilično visoka cijena.

Po mom mišljenju, aqua maris je marketinški potez koji nema nikakve veze s medicinom. Sami prosudite - oni prodaju običnu fiziološku otopinu ("vodu Jadranskog mora") za pristojnu svotu novca! Osobno sam kupio oglas i probao ga jednom. Pomaže ne gore, ali ne i bolje nego redovito pranje nosa. Zato razmislite glavom i ne vjerujte u oglašavanje!

Aqua Maris je uvijek u našoj kućnoj ljekarni. Dva puta na dan perem nos svojoj djeci. To posebno vrijedi nakon škole i vrtića. Uostalom, kao što znate, većina mikroba i virusa prenosi se kapljicama iz zraka, a u timu uvijek ima nekoga tko se prehladi. Djeca su već navikla da se peru Aqua Marisom i nemaju otpor. Također operem nosnice sinovima prije spavanja, jer je zrak u kući vrlo suh. Sviđa mi se što je sprej vrlo ekonomičan, prikladan za uporabu i njegova cijena je razumna.

Moja je kćer stalno bolesna, i ne može bez SARS-a. Ljekarna mi je savjetovala da kupim Aqua Maris i iskreno ću reći da se moja kćer prestala žaliti na grlobolju u samo 5-6 dana. Crvenilo je nestalo i postalo je lakše disati. Ima i kapi u nos, pa, to je druga priča. Dakle, pročitao sam da sastav samog lijeka ima morsku vodu. Naravno, mojoj kćeri se to nije baš svidjelo, ali ovdje sam kao mama. Mogu je preporučiti svima, miris je prirodno slana, ali efekt je zaista uočljiv.

Dobar tretman za produljeni rinitis, prikladan za upotrebu. Loša strana je visoka cijena, fiziološka otopina je, naravno, jeftinija. Čak je jeftinije da sami pripremite fiziološku otopinu. Ali ipak, gotova boca s otopinom i sprejom je daleko prikladnija i brža.

-10-trideset-trideset

Aqua maris - morska voda, odjevena u obliku hipertonične sterilne otopine. Koristi se u terapeutske i profilaktičke svrhe za čišćenje i zaštitu sluznice usne i nazofarinksa i grkljana. Elementi u tragovima koji su uključeni u otopinu povećavaju otpornost sluznice gornjih dišnih puteva na patogene mikroorganizme i viruse i doprinose jačanju lokalnog imuniteta. Ispiranje nosne šupljine morskom vodom koristi se u medicini još od vremena Hipokrata. Danas je terapija za uklanjanje fiziološke otopine gotovo glavni način liječenja običnih prehlada i prehlada kod kuće bez upotrebe "teške artiljerije" u obliku antibiotika. Prema proizvođaču aqua maris - hrvatske farmaceutske tvrtke Jadran - voda Jadranskog mora koja ima jedinstveni sastav elemenata u tragovima koji ostaje nepromijenjen tijekom postupka i sterilizacije, ljekovita je sirovina lijeka. Unos morske vode vrši se na dubini od 5-10 metara u područjima koja su najudaljenija od velikih naselja i industrijskih poduzeća. Pročišćavanje vode od nečistoće provodi se metodom bakteriološke ultrafiltracije, jer tradicionalne metode sterilizacije mogu ometati njegov sastav. U svim fazama tehnološkog procesa osigurana je potpuna sterilnost koja vam omogućuje da spremite sve prirodne soli i elemente u tragovima (Na, K, Ca, Mg, Zn, Se, itd.) Morske vode u izvornom obliku. Morska sol obogaćena jodom prirodni je antiseptik koji sprečava širenje patogene mikroflore. Cink i selen doprinose izlučivanju enzima lizocima koji uništava membranu bakterijskih stanica; aktiviraju proizvodnju interferona i imunoglobulina, povećavajući lokalni imunitet i povećavaju otpornost sluznice na bakterijske i virusne napade. Magnezij i kalcij osiguravaju pokretljivost cilija cilijanog epitela, čije aktivno kretanje sprječava nakupljanje sluzi i začepljenje sinusa. Učinkovitost lijeka aqua maris istraživana je, uključujući i ruske kliničare.

Dakle, znanstvenici Državne medicinske akademije Kemerovo proučavali su učinkovitost aqua marisa u vrtićima. Od petsto djece koja su sudjelovala u studiji, formirane su dvije skupine: sudionici jedne od njih dva puta dnevno navodnjavali su sluznicu nosne šupljine otopinom aqua maris, a druga grupa je bila kontrolna. Trajanje tijeka bolesti u skupini s aqua marisom smanjilo se u prosjeku na 2,9 dana, dok je u kontrolnoj skupini bilo 4,1 dan sa znatno većim brojem komplikacija, što je omogućilo znanstvenicima da zaključe da je lijek aqua maris bio učinkovit u liječenju prehlade kod pacijenata dječja dob. Još jedno istraživanje provedeno je na temelju Ruskog državnog medicinskog sveučilišta. NI Pirogova. Kao rezultat praćenja djece koja uzimaju aqua maris, znanstvenici su primijetili takve korisne učinke kao što su ublažavanje prehlade (uočeno je kod 80% bolesnika), smanjenje trajanja bolesti u prosjeku 3 dana i smanjenje rizika od recidiva i razvoja komplikacija za 1,5 puta. Obje gore navedene studije su, uz visoku učinkovitost aqua marisa, pokazale i apsolutnu sigurnost lijeka i gotovo potpunu odsutnost nuspojava. Znanstvenici su također uspjeli otkriti da aqua maris pomaže poraziti ARVI, izazivajući najširi spektar patogena, čime je univerzalni antibakterijski lijek..

Aqua maris je dostupan u tri oblika doziranja: sprej za nos, topikalni sprej i kapi za nos za djecu. U djelovanju lijeka na tijelo, sistemska komponenta potpuno nedostaje. Može se koristiti s drugim lijekovima koji se koriste za liječenje zaraznih i upalnih bolesti gornjih dišnih putova. Aqua maris se može koristiti čak i kod novorođenčadi, međutim, treba ih unositi otopinom u nosnu šupljinu s velikim oprezom, minimalno pritiskajući na bočicu.

Lijek se temelji na hipertoničnoj sterilnoj otopini morske vode. Koristi se u terapeutske i profilaktičke svrhe za čišćenje, ublažavanje iritacije i zaštitu sluznice ždrijela i grkljana.

Elementi u tragovima koji čine lijek povećavaju otpornost ždrijela faringe na patogene bakterije i viruse i povećavaju lokalni imunitet.

Lokalni sprej u obliku bezbojne bistre otopine sa blagim karakterističnim morskim mirisom.

30 ml
sterilna hipertonska vodena otopina Jadranskog mora s prirodnim solima i elementima u tragovima (100%) uključujući:
na +ne manje od 7500 mg / l
K +ne manje od 200 mg / l
Ca 2+ne manje od 250 mg / l
Mg 2+ne manje od 1000 mg / l
Cl -ne manje od 16500 mg / l
TAKO4 2-ne manje od 1800 mg / l
HCO3 -ne manje od 100 mg / l
Br -ne manje od 40 mg / l

30 ml - boce od tamnog stakla (1) s uređajem za prskanje - paketi od kartona.

Odraslim i djecom propisano je 4-6 puta na dan za 3-4 injekcije, usmjeravajući nebulizator na stražnji dio ždrijela.

Prije upotrebe, okrenite pištolj u vodoravni položaj. Kada prvi put koristite, pritisnite poklopac nekoliko puta.

  • za prevenciju i u složenom liječenju akutnih i kroničnih zaraznih i upalnih bolesti grkljana i grkljana (tonzilitis, adenoiditis, faringitis, laringitis);
  • za prevenciju i u složenom liječenju akutnih respiratornih virusnih infekcija (uključujući tijekom trudnoće i dojenja);
  • suha sluznica stijenke stražnjeg ždrijela zbog povećane suhoće (centralno grijanje, kondicioniranje) ili zagađenja zraka - u cilju očuvanja fizioloških karakteristika faringealne sluznice u promijenjenim mikroklimatskim uvjetima.

Moguća primjena prema indikacijama prema režimu doziranja.

Lijek nema sustavni učinak na tijelo.

Može se koristiti s drugim lijekovima koji se koriste za liječenje upalnih bolesti ždrijela i grkljana.

"Aqua Maris" u svom sastavu sadrži morsku vodu. Poznato je da je terapeutski. Koristim ovaj sprej već jako dugo. U ormariću za lijekove postoje 2 sorte ovog lijeka: za navodnjavanje grla, za nos. Vrlo lijepa i zgodna bočica. Koristila sam fiziološku otopinu za mnoge postupke: udisanje, ispiranje nazofarinksa. Ali zaustavio sam se upravo kod "Aqua Maris", jer fiziološka otopina doprinosi vrlo jakom isušivanju sluznice, što i nije baš dobro. Uostalom, ove školjke štite nas od mnogih bakterija i virusa. Želim napomenuti pozitivan učinak "Aqua Marisa" s anginom i sinusitisom. Vrlo dobro ukapljuje zadebljanu i slabo ostavlja sluz. Općenito, lijek je odličan, ali cijena je vrlo visoka. Ne mogu si svi priuštiti.

"Aqua Maris" je dobar lijek za začepljenje nosa i kao ispiranje nosa virusima. Moja djeca to uvijek koriste. Kapi praktično ne koristimo, samo kad dugo ne osjetimo olakšanje. I tako, koristila sam se tijekom trudnoće, savršeno se spasila od začepljenja nosa. Tijekom razdoblja virusa, nakon škole, dijete uvijek isprati nos. Često koristim i najmlađeg sina, nakon vrtića i u sezoni grijanja, ujutro mi je suh nos, isperemo i sve je u redu. Dobra stvar je što je potpuno bezopasna i dobro pomaže. Cijena je stvarno precijenjena, postoje jeftiniji analozi.

Koristim sprej za nos otprilike 2,5 godine. I za sve vrijeme nije bilo problema s njim. Jesen, doba prehlade, kao i iritacije nosne sluznice, jer se u ovo doba godine pojavljuje poprilično iritanata. A "Aquamaris" mi pomaže u borbi protiv njih! Možda je najbolje sredstvo za pranje nosne šupljine. Trošak u ljekarnama u Sankt Peterburgu nije velik, što omogućuje opskrbu limenkama u velikim količinama. U mojoj obitelji, svatko ima svoju posudu za sprej, koja pruža svojevrsnu higijenu.

Alat je dobar za čišćenje nosa, koristio ga je kada je bila jaka prehlada i začepljenje nosa, koji također koriste članovi moje obitelji. Učinkovitost se može razlikovati od prednosti - lijek pomaže, ostaje ugodan "aftertaste". Od minusa - pakiranje nije baš prikladno, nezgodno je pritiskati i ubrizgati, morate se potruditi i smisliti kako pritiskati, posebno je nezgodno koristiti kad je temperatura visoka, a koncentracija i koordinacija narušeni. Općenito, lijek je vrlo dobar, preporučio me liječnik, a preporučio sam ga i nekoliko mojih prijatelja.

"Aqua Maris" u kapi koje je preporučio liječnik. Klinac njušeći nosom, unutra su sjedile suhe kore zbog čega je stalno kihnuo. Često se koristi, jer su prirodna - morska voda. Dno crta: suhe kore počele su izlaziti omekšane, nos je uvijek navlažen.

Naravno, nikad ne bih preporučio ovaj lijek svojim prijateljima, jer morate platiti za ljekovita svojstva, a ne za lijep paket. Zapravo, Aqua Maris je normalna fiziološka otopina s dodatkom nepoznate komponente mi ektoina, koja nije naznačena u uputama. Bilo koji „Aqua Maris“ ima svoj terapeutski učinak soli koja se nalazi u sastavu, a ja osobno koristim analog „Aqua Maris“ - fiziološku otopinu za injekcije, koja je, osim toga, mnogo jeftinija.

Lijek se koristi za profilaksu tijekom navodnjavanja sluznice. Pogotovo nakon posjeta prepunim mjestima. Otolaringolog nas je savjetovao kod curenja iz nosa: isperite fiziološkom otopinom, kapnite kapljice za nos i nakon pola sata, 2 injekcije u svaku nosnicu. Moj sin ima curenje iz nosa u jesensko-proljetnom periodu, spašeni smo na ovaj način.

Jako mi se sviđa "Aqua Maris Strong" za začepljenje nosa! Spasili su cijelu trudnoću! Proizvod je apsolutno prirodan i siguran i za mene i za dijete.

Dobar alat, ali cijena je kao da nije morska voda, već marsovska. To se nosi s funkcijama, ali s istim uspjehom možete isprati nos fiziološkom otopinom i jodom.

Od djetinjstva imam sinusitis, sinusitis i suhi nos. Dugo patim, pa nisam vjerovala da je lako riješiti se pogoršanja bolesti. Alat, iako skup, ali dobar. Prvi put kad su mi je propisali, liječenje ih je koštalo 5 dana. Malo bezopasne vode. Uvijek ćemo ga koristiti! Sigurno je bezopasan, u njemu nema ničeg alergenog što je važno za moje dijete.

Slažem se s Olesijom, oni su ga i uzeli i tako je sve bilo u redu, ali on je pristojno rastao u cijeni. Pedijatar je savjetovao analog našeg domaćeg spreja. S kćeri se peremo svaki dan, pogotovo kad je posvuda prašina i pelud, nos se dobro čisti, nema pritužbi, a moja kći naduvava sebe.

Moje spasenje! Nakon proboja (sinusitisa), spašeni su samo oni! Brz, učinkovit, praktičan za upotrebu! Presretna sam!

Više volim Aqualore - bolje je s kamilicom za grlo i bocom više za isti novac - isplativije je uzimati. Po prirodnosti i bezopasnosti - sve zuji za oboje.

Aqua Maris je vrlo skup lijek. Čini mi se da od toga nema koristi. Osobno pišem sebi. Možda netko pomaže i voli ovaj lijek. I čini mi se da se nos može isprati običnom morskom vodom. Morska voda je sol, soda i jod. Po mom mišljenju, to je još učinkovitije. Aquamaris, iako je pozicioniran kao morsko rješenje, ali u stvari je vrlo malo zasoljen. Čini se da je obična voda malo zasoljena u prekrasnom pakiranju s prekrasnom prezentacijom i primjenom za svemoćnu vodu. Vlaži sluznicu nosa, ali ništa više. A da biste izveli tako jednostavnu radnju, ne morate biti toliko skupi.

Zdravo! Uzeo ovo, pomaže. Ali kasnije suši nos, što je vrlo neugodno. Ako bilo tko ima važan događaj, tada će vas spasiti na neko vrijeme..

"Aqua Maris" - izvrstan alat, i ekonomičniji. Mi smo, također, pedijatar za prehlade imenovani da nos zakopamo morskom vodom, iako nije bilo rinitisa. Ispuštao "Aqua Maris" više s preventivnom svrhom, jer upravo kroz nos virusi i bakterije ulaze u djetetovo tijelo. Slijedite upute, kapajte 1-2 kapi 2-3 puta dnevno. Kad idem na kliniku, koristim i mjesta koja su prepuna ljudi, jer sada ima puno bolesti. Na suhom zraku (posebno tijekom sezone grijanja) pomaže bebi da diše.

Aqua Maris je savjetovao pedijatar kad se 10-mjesečni sin prehladio i njušio. Dijete nije primijetilo vidljiv učinak na liječenje obične prehlade. Rekao bih da ne dopuštaju da se sluznica osuši kada je nos začepljen i sprečavaju pojavu kore. "Aqua Maris" sadrži morsku vodu, cijev završava vrlo brzo, a trošak spušta se. Bolje je kupiti fiziološku otopinu u ljekarni, učinak je isti.

Zdravo! Lijek "Aqua Maris" kupio sam prošle zime. Nijedna druga droga mi nije pomogla. Moj pedijatar je savjetovao ovo čudo i zaista mi je pomoglo. Pritisak ovog lijeka ispire sve vrste muke iz maksilarnih sinusa. Tada sam shvatio - ovaj lijek je jednostavna slana voda, što znači da nema smisla trošiti pristojan novac na lijek. Sve se može učiniti kod kuće..

Morao sam prvi put koristiti ovaj lijek kad se u kući pojavilo malo dijete. Pedijatar ga je savjetovao kod nas kao najbolji lijek za prehladu. Morao sam ga kupiti, kao što sam povjerovao liječniku. Ali potpuno sam zaboravio pročitati sastav ovog lijeka prije kupnje. Pokazalo se da u njegovom sastavu nema ništa osim morske soli i vode. Da sam prije znao, ne bih trošio takve novce. Uz to, ovaj lijek nije pomogao ni meni ni djetetu da dobijem curenje iz nosa. Za taj novac lakše je kupiti običnu morsku sol i razrijediti u čaši vode.

Dijete često ima kašalj, posebno u proljetnoj i zimskoj sezoni. Kupili su puno lijekova, ali, nažalost, malo su pomogli. Liječnik je propisao "Aqua Maris". Skupa cijena me nije mučila jer nisam navikla štedjeti novac na lijekovima za dijete. Već sljedećeg dana nakon upotrebe promuklosti nije bilo više. I dalje ga koristimo, vrlo je učinkovit. Također mi se svidjela mlaznica, s kojom je prikladno rukovati bebinim grlom.

Probao sam ovaj lijek. Nisam sigurna u njegovu učinkovitost. Skupo je. Po mom je mišljenju jednostavnije razrijediti običnu sol u vodi nego kupovati nije poznato o kakvom se novcu radi, a učinak će biti usporediv.

Dugo me muče razni problemi s grlom. Ponekad ne znam što najbolje može pomoći u ovom ili onom slučaju, samo aquamaris uvijek pomaže, i bez obzira koliko naporno trčim. Naravno, postoji veliki problem u cijeni, ali što se mene tiče, ponekad to ne možete uštedjeti. Ako počnem trčati, postaje mi mnogo teže liječiti se. I na kraju ispada skuplje nego inače, pa radije koristim samo provjerene lijekove, akvamaris je jedan od takvih. Drugi analozi mi nekako nikad nisu pomogli, pa sam zauvijek napravio izbor.

Da, nažalost vrlo skupo. Ali za mene osobno, on je učinkovitiji od svih ostalih sredstava uzetih zajedno. Ne znam, koje se druge komponente mogu dodati, ali ugodnije je prskati u usporedbi s fiziološkom otopinom, nakon čega postaje nepodnošljivo već pri prvom pristupu. Stoga je moje osobno mišljenje bolje od Aqua Maris-a, iako, na moju najveću žalost, cijena je loša.

Dijete sam kupio u bolnici u bolnici. U principu, ne mogu reći ništa loše o njemu, on dobro ispere nos, malo osuši, ako postoji curenje iz nosa. Koristili smo ove kapi do 6 mjeseci. Sad su gotovi, neću kupovati nove, jer su prilično skupe, a već sam oprao nos s malo vode i laganom otopinom morske soli. Mislim da su za vrlo malu djecu potrebna, a ako je dijete starije, onda možete to učiniti s narodnim lijekovima.

Liječnik AquaMaris savjetovao je liječnik u antenatalnoj klinici kada sam, trudna, bila malo bolesna i začepljen mi je nos. Uobičajene kapi za trudnice su zabranjene, ali ne prepoznajem narodne lijekove. AquaMaris mi je izliječio nos u 3 dana, i stvarno se izliječio, i uklonio simptom nazalne začepljenosti. Samo sam zakopala nos nekoliko puta na dan. I što je najvažnije za taj trudnički trenutak u mom životu - nisam naštetila svom nerođenom sinu, jer je to sigurno za fetus. AquaMaris koristim za djecu od prvih rođendana djeteta. Namazao sam pupoljke pamuka kako bih očistio nos svoga sina, a sada sam oprao nos svog sina pri prvoj sumnji u njušku. Pomaže nam.

Prema liječnicima, Aqua Maris je morska votka. Kad je moj sin imao curenje iz nosa, liječnik je naredio da najprije raspršim Aqua Maris u nos (čisti mu sinuse), a zatim mu usadi neku vrstu biljnog lijeka. Stoga sam shvatio da Aqua Maris sam ne može izliječiti nos. Ovaj lijek je, doista, dodatak drugom lijeku i pojačava njegovo djelovanje. Pa, generalno, tada je izliječio dijete. Mislim da bi sve lijekove trebalo odabrati pojedinačno, a ako čitate recenzije i odaberete samo na temelju mišljenja, onda to neće dovesti do ništa dobro..

Aqua Maris koristim već duže vrijeme. U mom stanu imamo suhi zrak i imam stalne probleme s nosom. Možda, naravno, ovaj lijek nije učinkovitiji od obične fiziološke otopine, možda je kod kuće moguće napraviti slično rješenje, ali osobno mi se sviđa Aqua Maris. Prikladno pakiranje. Moguće je odabrati koncentriranije rješenje Aqua Maris Strong. Koristim ga svake zime i neću mijenjati svog vjernog prijatelja. Za mene je ovaj lijek jedini negativan - prilično visoka cijena.

Po mom mišljenju, aqua maris je marketinški potez koji nema nikakve veze s medicinom. Sami prosudite - oni prodaju običnu fiziološku otopinu ("vodu Jadranskog mora") za pristojnu svotu novca! Osobno sam kupio oglas i probao ga jednom. Pomaže ne gore, ali ne i bolje nego redovito pranje nosa. Zato razmislite glavom i ne vjerujte u oglašavanje!

Aqua Maris je uvijek u našoj kućnoj ljekarni. Dva puta na dan perem nos svojoj djeci. To posebno vrijedi nakon škole i vrtića. Uostalom, kao što znate, većina mikroba i virusa prenosi se kapljicama iz zraka, a u timu uvijek ima nekoga tko se prehladi. Djeca su već navikla da se peru Aqua Marisom i nemaju otpor. Također operem nosnice sinovima prije spavanja, jer je zrak u kući vrlo suh. Sviđa mi se što je sprej vrlo ekonomičan, prikladan za uporabu i njegova cijena je razumna.

Moja je kćer stalno bolesna, i ne može bez SARS-a. Ljekarna mi je savjetovala da kupim Aqua Maris i iskreno ću reći da se moja kćer prestala žaliti na grlobolju u samo 5-6 dana. Crvenilo je nestalo i postalo je lakše disati. Ima i kapi u nos, pa, to je druga priča. Dakle, pročitao sam da sastav samog lijeka ima morsku vodu. Naravno, mojoj kćeri se to nije baš svidjelo, ali ovdje sam kao mama. Mogu je preporučiti svima, miris je prirodno slana, ali efekt je zaista uočljiv.

Dobar tretman za produljeni rinitis, prikladan za upotrebu. Loša strana je visoka cijena, fiziološka otopina je, naravno, jeftinija. Čak je jeftinije da sami pripremite fiziološku otopinu. Ali ipak, gotova boca s otopinom i sprejom je daleko prikladnija i brža.